Maturanti izbjegavali Katehetski odjel: “Mislili da se tu studira za svećenika!”

Manifestacija, ako se tako može nazvati, u potpunosti je uspjela. Tradicija se nastavlja, ne treba strepiti za budućnost Sveučilišta, duhovito je ocijenio i prenio zadovoljstvo dekanata, prorektor za studentska pitanja mr.sc, Robert Bacalja u pogledu Dana otvorenih vrata zadarskog sveučilišta.

U utorak, na II. katu glavne zgrade na Obali kralja Petra Krešimira IV. br. 2, predstavljeni su svi studijski programi za akademsku godinu 2014./15, a događanje koje je postalo lijepa i poželjna tradicija namijenjeno je bilo, naravno, ponajprije maturantima i potencijalnim brucošima.

Došlo ih je podosta. Interesirali su se o svemu pomalo, od kolegija, programa i predavanja do profesora i profesorica. Uobičajena pitanja, kazala nam je buduća kolegica Tina Tivčić koja je na štandu Odjela za turizam i komunikacijske znanosti dijelila letke i brošure o prednostima preddiplomskih i diplomskih studija kulture i turizma, poduzetništva u kulturi i turizmu, kulturne i prirodne baštine u turizmu, novinarstva i odnosa s javnostima.

Umjesto suhoparnih i siromašnih pultova, kakve smo znali viđati u nekim prošlim akcijama, raspored, raznolika i osmišljena interaktivna promidžbena ponuda, spremnost volontera i kompletna atmosfera napokon su ostavili utisak pravog predstavljanja ZD studija.

Peterokatnicom na Rivi prodefiliralo je nekoliko stotina, neki kažu i tiusuća, srednjoškolaca. Mahom se sa zanimanjem pratila prezentacija po pojedinim odjelima. Ipak…

Nisu se baš nešto zadržavali kod nas. Ma uopće čim bi pročitali o kojemu se studiju radi samo su produžili, na žalost jer očito im nije jasno što se tu konkretno predstavlja. Misle da je u pitanju nekakav studij za svećenika. U biti se radi tek o običnim profesorima, haha, komentirali su Mario Frković, Ličanin iz Ličkog Osika, i domaći Mario Marušić, iskazano zanimanje odnosno nezanimanje mlađahnih posjetitelja za materijale i program Teološko-katehetskog odjela sveučilištaraca. Inače, dvopredmetni studij je jesenas novouspostavljeni i trenutno broji 22 studenta prve generacije, dakle redom- brucuša. Pored TKO, poseban naglasak stavljen je i na dio studija koji su također u tekućoj akademskoj godini premijerni.kao što su: Ruski jezik i književnost, pomorska tehnologija i hispanistika.

Da ne ostane na slovima, brojkama i sličnim informacijama pobrinuli su se ‘ acappella’ dalmatinskim melosom studentske klape A.K.A. Crescendo i Študija, ali i izložbom fotografija Seyfettin Dincturka u prostoru pored kapelice sv. Dimitrija. Izvrsni student iz Turske koji u Hrvatskoj studira na diplomskom studiju južnoslavenskih jezika predstavio se foto- portretima, kao i uličnim socijalno tematskim uratcima. Predočeni su i studentska mobilnost, studentski sport i aktivnosti studentskog zbora…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...