“Mediteran” će u rezalište?

Nakon što je trajekt “Krčanku” usmjerila prema zasluženoj mirovini, Uprava “Jadrolinije” u smiraj ove godine odlučila se za prodaju još jednog veterana iz flote, dvotrupca “Mediteran”, izgrađenog 1978. godine u norveškoj Alti.

Katamaran kapaciteta 186 putnika, koji je do kraja listopada plovio na linijama koje povezuju Dugi otok i Iž sa Zadrom, prodaje se za 1,57 milijuna kuna, odnosno nešto manje od 200.000 eura, uz ključnu napomenu da su “Mediteranu” prije dva mjeseca istekle plovidbene svjedodžbe. Ponude potencijalnih kupaca očekuju se do sredine siječnja kada bi trebalo biti poznata daljnja sudbina dvotrupca koji je u bijeloj floti plovio od 2002. godine.

Priča o tom brodu počinje 1978. godine, kada je u škveru u Alti pod današnjim imenom izgrađen dvotrupac dug 26,6 metara i širok 9 metara za tadašnju splitsku turističko-ugostiteljsku tvrtku “Union Dalmacija”. Dvotrupac je godinama prevozio domaće i strane goste na transferima, kao i putnike na linijama prema srednjodalmatinskim otocima, ali pod zastavom “Dalmacijaturista”.

Kada je ta tvrtka početkom minulog desetljeća skončala u stečaju, “Mediterana” je kupila “Jadrolinija” i uključila ga u svoje pruge, a, evo, nakon 11 godina plovidbe došlo je vrijeme za prelazak novom vlasniku i odlazak u rezalište?

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...