OTP banka nudi “samba kredit” za put u Brazil!

Da nogomet prelazi iz ‘prve sporedne’ stvari u ‘prvu glavnu’ stvar, makar kod muškog roda, a nevjerojatnom brzinom i kod žena, pokazuju i informacije koje nam svakodnevno stižu o zanimanju za odlazak na SP 2014. u Brazil, koje iskazuju ljubitelji ‘baluna’ diljem planeta.

Naravno, u tome niti malo ne zaostaje ni ‘Lijepa naša’. Upiti o cijenama puta, smještaja, rezervacija, ‘bookinga’, ‘preplavili’ su turističke agencije i kompanije širom RH. Krizi i recesiji usprkos, kada se radi o nogometu, kao da baš i nema ‘stezanja kaiša’. Uostalom, jesmo li ili nismo, kako kaže pjesma: ‘prvaci svijeta’ i ‘neka pati’ kome to, onda, smeta.

Nogometna euforija koja se zahuktava sedam mjeseci uoči starta natjecanja, kojega usput 12. lipnja, u Sao Paulu, u 17:00 po lokalnom, odnosno u 22:00 po srednjeeuropskom vremenu, otvaraju Brazil i Hrvatska nije zaobišla ni poslovnu politiku domaćih bankaka.

OTP banka, koja je inače ovih dana u završnicu utrke za novog vlasnika HPB-a, ponudila je gotovinske kredite u kunama za putovanje u Brazil pod prigodnim nazivom ‘Samba krediti’, a doznajemo da o takvom potezu razmišljaju i u ostalim bankama.

Put u Latinsku Ameriku OTP je, piše Poslovni dnevnik, voljan financirati u iznosu od najmanje 7500 do čak 180.000 kuna na rok koji može dosegnuti i deset godina. Budući da je riječ o gotovinskom zajmu cijena mu je 7,97 posto godišnje, što znači najmanje 8,27 posto efektivno.

Poseban marketinški trik je da banka nagrađuje svaku pobjedu hrvatske reprezentacije smanjenjem fiksnog dijela kamatne stope za 0,1 postotni bod. To ne znači da će i konačna kamata pasti za isti iznos jer na fiskni dio treba dodati još i promjenjivi dio kamata.

No, imajući u vidu da Hrvatsku čekaju (najmanje) ogledi s Brazilom, Kamerunom i Meksikom, a dogodi li se čudo pa reprezentacija prođe u osminu finala i druge utakmice, konačna cijena kredita može (blago) pasti.

Premda će klijenti pozdraviti takav marketinški trik, drugi bi mogli zločesto primijetiti da se banka zapravo kladi protiv uspjeha hrvatske reprezentacije. O tome da uhvate dio unosnog nogometnog kolača i za sebe, i druge banke razmišljaju o uvođenju svojih ‘latino’ kredita.

U ovom trenutku nemamo takav proizvod, ali tu mogućnost razmatramo. U međuvremenu u ponudi je naš nenamjenski kredit s visokokonkurentnim uvjetima, kažu u Splitskoj banci. U Hypo banci nude klasične nenamjenske kredite u kunama s kunskim fiksnom kamatnom od 8,00 posto do 110.000 kuna na tri godine. Slično je i u Zagrebačkoj koja nudi nenamjenske kunske kredite do 225.000 kuna te uz valutnu klauzulu do 30.000 eura na 7 godina.

OTP kredit za Brazil

Kako bilo, hrvatski navijači počevši s tekućim tjednom mogu kupiti ulaznice za ‘Mundijal’. Hrvatski nogometni savez ima pravo na osam posto kapaciteta stadiona za svaki naš susret, a hrvatski navijači kupnju karata prijavljuju od 8.12 2013. do 7.2. 2014.

I to na portalu za hrvatske navijače na službenim stranicama SP.

Kako hrvatska reprezentacija ima privilegiju da je sudionik utakmice otvorenja Prvenstva, cijena ulaznica za prvu utakmicu s Brazilom viša je od cijene ostalih utakmica u skupini jer je u cijenu uključen i spektakl svečanog otvaranja.

Hrvatski navijači imaju mogućnost kupnje i paketa ulaznica pod nazivom ‘Team Specific Ticket Series’ koji uključuje od 3 do 7 ulaznica za utakmice izabranika Nike Kovača.

Dodajmo da su cijene ulaznica za osobe u kolicima, kako za pojedinačne utakmice, tako i za pakete ulaznica ‘Team Specific Ticket Series’ jednake su cijenama ulaznica 3. kategorije a dodatno uključuju i besplatnu ulaznicu za osobnog pratitelja.

Redoslijed prijava za kupnju ulaznica neće, piše pak sportski.net, imati utjecaj na određivanje prava na kupnju, tako da je svejedno prijavite li se na samom početku, pri sredini ili na samom kraju vremena određenog za prijavu kupca.

U slučaju da sa završetkom procesa prijava (7. veljače) potražnja nadmaši broj ulaznica na koje HNS ima pravo, FIFA će putem ždrijeba (metodom slučajnog odabira) odabrati prijavljene kandidate koji će imati pravo na kupnju ulaznica. Eventualno da broj prijava bude manji od broja ulaznica, svi prijavljeni imat će pravo na kupnju ulaznica, dok će ostatak ulaznica od toga dana putem Fife ići u javnu prodaju na svim kontinentima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...