Pod jedrima i “Sv. Nikola”

Uskoro se bliži blagdan Sv. Nikola, pa Yacht club Biograd provodi posljednje pripreme za istoimenu regatu u sklopu koje će se na biogradskoj rivi, u nedjelju, 8. prosinca, u 9:00, okupiti svi sudionici na tradicionalnom blagoslovu plovila i posada.

Prošle godine manifestacija je okupila dvadeset i četiri broda.

U povodu zaštitnika djece i pomoraca, priredit će se sportsko nadmetanje na moru i misa na otoku Vrgada, a jedri se od Biograda do Vrgade i natrag.

Uoči blagdanskog ‘okršaja’, minulog vikenda je ‘svjetlo dana’ ugledalo i Otvoreno Prvenstvo Biograda na Elanima 210.

U 1. kolu nastupilo je osam ekipa podijeljenih u četiri para.

Na dvoboj, prvi su izašli u polju ekipe „Rudani“ i „Fragola“ . Nakon odjedrenog kursa pobjednici su bili „Rudani“, a iza njih jedra su ukrstili ekipe „Uf-Uff“ i „Quaka ST“.

Potonji su brže prošli kroz ciljnu liniju. Treći par koji je izašao na regatno polje tvorili su ekipe „Elza“ i „One Team“ – slavila je druga spomenuta posada.

Domaće postave koje su trebale činiti treći par- „New One“ i „Amateri“- nažalost nisu jedrile jer je u pripremama na jednoj jedrilici pukao ‘proveni štraj’. Bilo je u planu napraviti još jedan ‘Fight’ ali kvar se nije mogao brzinski sanirati pa su se ekipe uputile nazad u marinu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...