Posjet vršnjacima u Benkovcu i blagdanska radionica

Biograd i Benkovac ne veže samo početno slovo u imenu, niti ista županija, nego uz ino i dva prijateljska vrtića. Naravno, kako prijateljstvo ne znači mnogo ukoliko se konstantno i pomno ne održava, pa su tako polaznici biogradskog dječjeg vrtića s ‘ruksakićima’ na leđima posjetili male prijatelje i vršnjake iz benkovačkog vrtića.

Tamošnji dječji vrtić ‘Bubamara’ obilježio je svoj dan, što je bila prigoda za obilazak, čestitanja, druženja i dakako igru sa ‘kolegama’.

Drage goste iz Biograda, koji su dakako stigli sa svojim odgojiteljicama, domaćini su srdačno dočekali i ugostili na najbolji mogući način. Tom prigodom mališani dječjeg vrtića ‘Bubamara’ pokazali su Biogradcima vrtić, njegovo uže i šire okruženje, kao i benkovačku multimedijalnu dvoranu Gradske knjižnice na koju su svi u gradu iznimno ponosni.

U sklopu knjižnice smješten je i poseban odjel, koji su mali Benkovčani sa zadovoljstvom pokazivali biogradskim prijateljima. Na tom odjelu smješkala su im se najpoznatija djela dječje literature, a ona namijenjena njihovom uzrastu kao što su slikovnice, bajke, basne i slično, privukla su i posebnu pozornost mališana.

Listajući i raspravljajući o onom što su vidjeli i doživjeli, predškolci dvaju vrtića družili su se na zajedničkom objedu, a nakon toga su se nastavili igrati puni dobrog raspoloženja.

Druženje će i jednim i drugim mališanima bez daljnjega ostati u ugodnom sjećanju, kazale su ‘tete’ koje su bile u pratnji Biogradaca na putu u Benkovac.

Dječji vrtić Biograd

Inače, u dječjem vrtiću Biograd provedena je ovih dana još jedna u nizu zanimljivih i korisnih radionica, kakve su česte u toj predškolskoj ustanovi.

Tako je nakon onih za djecu i roditelje, na red je došla i druga radionica, namijenjena djeci i odgojiteljima, a održana je proteklih dana pod nazivom ‘Filcanje vune’, koju je vodila odgojiteljica Božena Belamarić-Brčić.

Riječ je novoj tehnici, koja kao istraživačka aktivnost ima poseban učinak, smiruje, a naravno potiče i razvija kreativnost u najmlađih.

Djeca su jako dobro prihvatila ideju, s mnogo zanimanja prate predavanja i usvajaju znanja, što je vidljivo i na njihovim uracima koje kreiraju uz puno volje i ljubavi, kazala je Belamarić-Brčić.

Filcanjem vune izrađuju se ukrasni predmeti koji će se prodavati na Božićnom sajmu upriličenom u humanitarne svrhe, no pored predblagdanskih aktivnosti u vrtiću se odvija i niz drugih, naglasila je ravnateljica Esma Brzić.

Jedna je da je u sklopu ‘Dana kreativnosti’ biogradski vrtić bio domaćin cjelodnevnog seminara pod nazivom ‘Kreativnost kao razvojna kategorija’, a koji je proveden prema programu učilišta ‘Korak po korak’ iz Zagreba.

Voditeljica seminara bila je profesorica Eda Tomljenović iz Rijeke, dok su program seminara uspješno prošli svi stručni djelatnici dvaju biogradskog vrtića…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...