Priredba ‘Paških mališana’ i promocija ‘života’ Ivana Gudelja

U Domu kulture Pag održana je Božićna priredba koju su pripremili polaznici Dječjeg vrtića “Paški mališani” sa svojim tetama u sklopu prosinačkog programa “Božić dolazi”.

Još jednom se pokazalo da su djeca najveće veselje i da je za njih Božić uistinu pravo iščekivanje ljubavi i radosti.

U veselom raspoloženju predstavile su se sve odgojne skupine recitacijama, pjesmom, plesom. Nastupila je Plesna udruga “Kissa” i “Kissići” djeca iz Paga, Povljane i Novalje koje je publika pozdravila srdačnim pljeskom.

Nazočne je pozdravila Ljubica Fabijanić, ravnateljica vrtića i zahvalila tetama i djeci na uloženom trudu.

U Kneževom dvoru u Pagu održana je pak promocija knjige “Ivan Gudelj-hajdučka priča” Blaža Duplančića.

Prestavljanje knjige je autor otvorio riječima:

– Gudeljev primjer ulijeva nadu svima onima koji misle da su u bezizlaznoj situaciji”.

Ivan Gudelj je bio kapetan Hajduka i reprezentacije Jugoslavije. Imao je 26 godina kada je trebao ostvariti transfer iz Hajduka u Real Madrid, ali se razbolio i zbog hepatitisa B morao je prestati igrati nogomet. Gudelj se tri godine pokušavao izliječiti, a nakon što je prestala svaka nada u povratak nogometu morao je krenuti od nule. Upisao je fakultet i počeo novi život.

Za knjigu „Ivan Gudelj – hajdučka priča” autor Blaž Duplančić dobio je nagradu Zbora sportskih novinara Hrvatske za izdavaštvo u 2010. godini.

U predstavljanju knjige, uz Ivana Gudelja i Blaža Duplančića, sudjelovali su dogradonačelnik Grada Paga Dario Grašo, te Slavko Pernar, nekadašnji direktor NK „Zadar” u vrijeme kada je Gudelj bio trener u tom klubu. U zabavnom dijelu programa nastupila je Klapa „Sol”. Organizatori programa bili su Grad Pag i Centar za kulturu i informacije Pag.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...