Priznanja za Luku Bačkova i 11 darivatelja

Tri značajna jubileja u upravo ‘odlazećoj’ 2013. obilježio je Hrvatski Crveni križ- 135 godina djelovanja, 60 godina darivanja krvi u organizaciji HCK i 20 godina priznanja Hrvatskog Crvenog križa kao samostalnog Nacionalnog društva Crvenog križa RH.

Bio je to ‘službeni’ povod, uz susret, druženje, pregled aktivnosti i razmjenu iskustava, da se na kraju ‘trostrukoga obljetničarskog ljeta’  okupe članovi HCK i aktivni darivatelji krvi s područja Biograda. Uručena su tom prilikom priznanja i zahvalnice volonterima za dugogodišnji rad u okviru društva.

– Razdoblje za nama ostaje zabilježeno kao izuzetno uspješno za što je zaslužna upravo mreža volontera, jer oni su snaga na koju se uvijek može računati, kazala je pozdravljajući nazočne Branka Kulaš ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa grada Biograda

[pullquote align=”right”]Ipak, s naročitim zadovoljstvom jubilej je proslavio Luka Bačkov, koji je za 100 darivanja krvi u sklopu aktiva Biograd dobio i priznanje ‘Red Danice Hrvatske s likom Katarine Zrinske’, a koje mu je uručio Predsjednik države Ivo Josipović[/pullquote]Povodom prigodnih obljetnica u Gradskoj vijećnici okupili su se predsjednici aktiva dragovoljnih darovatelja krvi iz Biograda na moru, Pakoštana, Svetog Filipa i Jakova, Svetog Petra, Draga, Turnja i Tkona na otoku Pašmanu koji djeluju u sklopu biogradskog Gradskog društva HCK-a.

Predsjednik društva, Siniša Filipović, također je pozdravio prisutne i izrazio zadovoljstvo velikim članstvom dragovoljnih darovatelja, koje broji ukupno oko 500-tinjak članova.

Ipak, s naročitim zadovoljstvom jubilej je proslavio Luka Bačkov, koji je za 100 darivanja krvi u sklopu aktiva Biograd dobio i priznanje ‘Red Danice Hrvatske s likom Katarine Zrinske’, a koje mu je uručio Predsjednik države Ivo Josipović.

– Posebno sam ponosan na ovo priznanje, kao i činjenicu što sam mogao dati krv toliko puta i tako pomoći u liječenju, odnosno spašavanju nečijih života. To je neopisiv osjećaj, kazao je dobitnik nagrade, uz kojega su priznanja i zahvalnice dobili i: Pavle Lamić Vujković, Branko Juričin, Milan Stojanov, Sovjetka Pedisić, Rade Mušćet, Jadranka Rogić, Šime Bakija, Vinko Lacman, Krunoslav Bobić, Milojka Drašković Pedišić i Joško Eškinja.

Pohvalnisu za dobru suradnju s  Gradskim društvom Crvenog Križa, primili su, također, Radio postaja Biograd na moru i  Udruga Matice umirovljenika Biograd.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...