Pučkoj kuhinji kilogrami brašna, soli, šećera…

Humanitarna akcija ‘Sreća drugih i u tvojim je rukama’ koju su inicirali i organizirali studenti 3. godine Odjela za turizam i komunikacijske znanosti zadarskog sveučilišta polučila je učinak iznad očekivanja. Uz to je provedena i vrlo transparentno, pa su novinarima netom po zavšetku detaljno predočeni rezultati hvale vrijednog karitativnog projekta.

Na četir frekventne lokacije se, tako, u četiri dana minulog tjedna, od srijede 11. 12. do subote 14.prosinca, donirala pomoć za pučku kuhinju ‘Sv. Vinko Paulski’, koju u četvrtak obilazi i nadbiskup Vinko Puljić, a na Narodnom trgu, ispred DHM-a, kod tržnice u City Galeriji i na Novom kampusu prikupljeno je gotovo 200 kilograma brašna, 100 litara ulja, 80 kilograma šećera, 45 kilograma riže, blizu 50 kilograma soli, ali i brojne druge prehrambene namirnice, higijenske potrepštine, odjeća, obuća, posteljina, ručnici, jastuci, posuđe i pribor za jelo koji tekako mogu dobro doći pučkoj kuhinji i uljepšati božićno vrijeme njezinim korisnicima.

Budući da je to bila njihova prva humanitarna akcija i ocjenjuju da je prošla izvrsno, studenti vjeruju kako će se zasigurno odvažiti na još pokoju ili kako će upravo ova postati tradicionalna.

U humanitarnu akciju uključilo se nekoliko zadarskih tvrtki, kao naravno i pojedinci širokog srca kakvih u ‘Donatovu i Kševanovu gradu’ na sreću ne manjka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...