Inspekcijski pregled “Sis-u” zabranio plovidbu Zadar – Preko!

Kvar na hidraulici, uz pucanje cilindra, razlog su popuštanju rampe i njenom padu u more koje se na Jadrolinijinom trajektu ‘Sis’ dogodilo u 15:15 sati, u četvrtak, 5. prosinca.

Djelatnici Lučke kapetanije Zadar obavili su hitan inspekcijski pregled iza čega je brodu naloženo da obavi potrebne radnje za uspostavu rampe u funkciju, no u međuvremenu ne smije prometovati na redovnoj liniji Zadar – Preko i natrag.

Nakon pada rampe u more zapovjednik je izvršio manevar okreta broda i pristao sa drugom ispravnom rampom kako bi sigurno iskrcao putnike i vozila. Prilikom nezgode nije bilo ozlijeđenih putnika, oštećenih vozila kao niti zagađenja morskog okoliša. Dan nakon pomorske nezgode, u petak 6. prosinca, uz pomoć obalne dizalice, rampa je podignuta i postavljena u siguran položaj, nakon čega je sigurnost rampe provjerio inspektor Hrvatskog registra brodova, temeljem čega je izdao svjedodžbu za jedno nekomercijalno putovanje od Preka do luke popravka u Zadar, gdje se obavljaju svi potrebni popravci. Brodu je privremeno izdana skraćena svjedodžba sa pravom da na dva mjeseca može obavljati redovne linije, ali sa jednom ukrcajno/iskrcajnom rampom i to samo na manje prometnim linijama, izvijestilo je na svojoj Internet stranici Ministarstvo pomorstva, prometa i veza.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...