Srednjoškolskim profesorima naknada za prijevoz

Dobra vijest za srednjoškolske profesore stiže s jučerašnjeg kolegija zadarskog župana.
Naime, za razliku od kolega iz osnovnih škola koji pravo na prijevoz ostvaruju direktno iz resornog Ministarstva, srednjoškolski profesori to ostvaruju iz županijskog proračuna.

Sredstva su za tu namjenu osigurana, a isplate su već krenule, rekao je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Zadarske županije, Ivan Šimunić objašnjavajući zašto će tako u ovom slučaju srednjoškolski profesori ipak dobiti naknadu za prijevoz u prosincu za razliku od kolega iz osnovnih škola.

– Prema Zakonu o kolektivnom ugovoru, u proračunu osnivača se osiguravaju sredstva za prijevoz zaposlenika svih srednjih škola, i Zadarska županija je za to planirala malo više od 4 milijuna kuna za 2013. godinu, ta se sredstva zaposlenicima srednjih škola isplaćuju tijekom tekućeg mjeseca i mi smo s isplatama već započeli. Kod Osnovnih škola je ta situacija drugačija, njihov sindikat nije uspio kroz kolektivni ugovor urediti da se prijevoz zaposlenika osnovnih škola plaća iz minimalnog financijskog standarda, da se osigurava iz proračuna osnivača, već se to plaća iz državnog proračuna, objasnio je pročelnik Ivan Šimunić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...