Stožer: “Prikupili smo 650 tisuća potpisa!”

Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara izvijstio je kako je prikupio oko 650 tisuća potpisa za raspisivanje referenduma o dvojezičnosti, rečeno je na konferenciji za medije u Vukovaru.

Čelnici stožera objavili su kako još nemaju konačnu brojku, jer je ostalo za provjeriti i evidentirati još minimalan broj potpisnih knjiga u kojima se nalazi nekoliko tisuća potpisa, ali ono što su dosada obradili jasno ukazuje da imaju puno više od potrebnih više od 450.000 potpisa, piše Jutarnji list.

Prozvali su još jednom premijera Milanovića zbog opetovanih najava kako za njegova mandata ovaj referendum neće biti održan pri čemu su istaknuli da on na takav način vrši pritisak na Ustavni sud.
Njegove su izjave nazvali neprimjerenima, a jednako su ocijenili i ovotjedna postupanja MUP-a, koji poziva potpisne koordinatore i naknadno provjerava jesu li za sva potpisna mjesta ishođene potrebne lokacijske dozvole.

U Stožeru ističu da je cijeli postupak prikupljanja potpisa proveden u skladu sa zakonom. Vlado Iljkić pozvao je premijera i prvu potpredsjednicu Vlade Vesnu Pusić da točno prezentiraju koji to ugovor o pristupanju Europskoj Uniji priječi raspisivanje ovog referenduma, a ako je riječ o ustavnim promjenama koje se pripremaju, a koje bi mogle priječiti održavanje referenduma, Iljkić je rekao da bi u tom slučaju moglo doći do ustavne krize.

Stožer ima rok od tri tjedna od okončanja akcije za predaju potpisa i zahtjeva za raspisivanje referenduma, no uvjereni su da će to učiniti i prije zakonom propisanog roka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...