Tomislav Bralić i klapa Intrade opet u Arsenalu

I ove godine zadarski klub Arsenal nastavlja tradiciju s božićnim koncertom Tomislava Bralića i klape Intrade, za koji će se, vjerujemo, i ovaj put tražiti karta više. Ulaznice za ovaj božićni spektakl od danas su u prodaji u putničkoj agenciji Aquarius i klubu Arsenal.

Nastup najpopularnije zadarske klape, jedine klape koja je osvojila Splitski festival i jednog od najpopularnijih hrvatskih pjevača nastavak je niza izvrsno posjećenih koncerata u klubu Arsenal.

Posljednjih par mjeseci za Tomislava Bralića i klapu Intrade bili su izuzetno radni. Osim Velikog jesenskog koncerta u Stadthalle Dietikon u Švicarskoj koji se održao 12. listopada jedan od najvećih pokazatelja njihove popularnosti u nas, ali i u svijetu, nakon američke turneje, je i njihova nedavna australska. U studenom su održali niz uspješnih koncerata pred brojnom oduševljenom publikom u Melbourneu, Sydneyu i Canberii. Zbog velikog interesa, u Sydneyu su održali čak dva koncerta. Pred sam kraj njihovog koncerta organizator je najavio kako iduću godinu mora organizirati koncert klape Intrade u Operi.

Na ovoj turneji bili su zauzeti i snimanjem dokumentarca u Sydneyu na najpoznatijim lokacijama od Opera House, ispred Wild fire – a gdje je Overseas passenger terminal, mitsko mjesto gdje se većina ranijih generacija Hrvata iskrcala u Australiju.

Ovih dana Tomislav Bralić i klapa Intrade pripremaju se i za svoj tradicionalni koncert u Zagrebu, 14. prosinca 2013. godine u Domu sportova. Dok, nakon zadarskog božićnog na rasporedu 28. prosinca imaju koncert i u primoštenskoj Aurori.

Tomislav Bralić i Intrade

I ove godine klub Arsenal se potrudio na najbolji mogući način Zadranima i njihovim gostima zaželjeli sretan Božić i Novu godinu, a ima li boljeg načina nego učiniti to koncertom Tomislava Bralića i klape Intrade koji nam pjesmom vraćaju neka zaboravljena vremena, običaje, ljude, ljubav i sve to “umiveno” našim prekrasnim morem i mirisom lavande i smilja.

Vjerujemo kako je posljednji album “Sritan čovik” izvrstan odabir pjesama Tomislava Bralića i klape Intrade za ovogodišnju božićnu večer, jer obuhvaća sva duhovna stanja čovjeka, odgovara na mnoga životna pitanja od onog, “Zašto uvik pivan“, kojom je osvojen Grand prix Splitskog festivala do onog što to ima u “Škrinji ljubavi” u duetu s Oliverom Dragojevićem ili “Što bi moja duša bila”. Ima tu malo i nostalgije, “Nisan te sriće”, “Što bi moja duša bila“, “Riči u mislima (Bolje sam moga)”, ali i sreće “Pisma nas je vezala“ i naravno one sreće koje žele podijeliti sa svim svojim obožavateljima, a to je da im svima bude “Sritan Božić“.

Ova najpoznatija klapa u Hrvata zasigurno će izvesti i većinu hitova s albuma “Zora bila“, ali i prethodnih uspješnica, kao i novu pjesmu “Lipoto” kojom su oduševili zahtjevnu splitsku publiku na festivalu “Split 2013.”

Intrade najavljuju još jedno odlično glazbeno druženje sa zadarskom publikom, još jedan u nizu koncerata koji već godinama slove za jedne od najboljih u gradu. Tamo gdje Tomislav i Intrade pjevaju uvijek se  traži karta više, a tako će sigurno biti i ovih dana za koncert u Arsenalu, s obzirom da se radi o klapi koja ne pjeva tipično klapske pjesme, već jednu vrstu šansone, zadarske šansone koju je nekada pjevao naš Tomislav Ivčić.

Klapa Intrade djeluje od 1985. godine i danas je uvjerljivo najpopularnija klapska skupina u Hrvatskoj, a dobro je poznata i publici diljem Europe gdje je gostovala na poziv hrvatskih iseljenika (Italija, Njemačka, Češka, Slovačka, Slovenija, Ukrajina, Austrija, Mađarska…), a isto tako i publici preko Atlantika gdje su također nastupali. Najpoznatiji su po novim skladbama koje najčešće izvode uz glazbenu pratnju. U posljednjih nekoliko godina nastupaju na festivalima zabavne glazbe na kojima, zbog specifične interpretacije dalmatinske pjesme njihova člana Tomislava Bralića i klape u cijelosti, dobivaju laskava priznanja i nagrade. Svojim koncertima pokazuju zavidnu razinu glazbene zrelosti kroz široku lepezu interpretativnih dohvata.

Cijena ulaznice za Božićni koncert klape Intrade u Arsenalu je 100 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...