Luka Gaženica otvorit će svoja vrata 1. srpnja!

Poluotok i središte Zadra trebalo bi za 202 dana u mnogome promijeniti prepoznatljiv izgled, točnije pogled na Liburnsku ulicu po svemu će biti značajno drugačiji u odnosu na sada.

Najava o definitivnom rasterećenju centra grada idućeg ljeta kada je u pitanju putnički plovidbeni promet dobila je, naime, i službenu, doduše usmenu, potvrdu na sjednici HGK Županijske komore Zadar. Nazočni predstavnici Lučke uprave Zadar, kako izvještava Narodni list, upoznali su prisutne s otvaranjem Trajektne luke u Gaženici i to.1. srpnja 2014.

U povijesnoj jezgri ostaju, tako,  nakon dugih desetljeća samo brzobrodske linije za zadarske otoke jer je riječ o putnicima pješacima, dok se navodno, prema predloženom planu, trajektne linije u cijelosti sele u Gaženicu i vjerojatno će lokalni autobusni prijevoznik Liburnija održavati redovitu gradsku liniju između Gaženice i Poluotoka.

Izgledno je i kako bi se za najfrekventniju brodsku liniju Zadar – Preko, uz trajektnu, uvela i brzobrodska, katamaranska linija koja će pristajati u staroj luci.

Tijekom rasprave o novom plovidbenom redu čulo se i da bi radovi trebali započeti tijekom proljeća, kako bi se promet morem najkasnije 30.lipnja u potpunosti prebacio s Poluotoka.

Nije poznato koliko će sredstava biti uloženo u radove za otvaranje trajektne luke i kako će ona izgledati, no riječ je ipak o tek zadovoljavanju minimalnih uvjeta za prihvat putnika.

Poznato je, međutim, kako predstavnici Dugog otoka zahtijevaju da se uspostavi brodska linija Zadar- Brbinj s pristajanjem na Liburnskoj obali s obzirom da je trajektna linija 434 putnička linija za zapadni dio otoka s pretežno starijim i nemoćnijim žiteljima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...