U Biogradu se priprema niz predblagdanskih priredbi

Krenulo je, krenulo, pa se blizina 2014. uvelike osjeća i na prostoru Biograda.

Početak mjeseca prosinca vrijeme je kada započinju pripreme za nadolazeći blagdanski tjedan na kraju mjeseca. Trgovine su već neko vrijeme pune najrazličitijih ukrasa za bor i darova, a uskoro bi trebalo uslijediti i ukrašavanje najfrekventnijih gradskih lokacija.

U gradu Biogradu kao i ranijih godina tim će se povodom upriličiti niz predblagdanskih priredbi među kojima su najveći i najznačajniji ulični sajmovi. Grad Biograd ove godine upriličiti će tri takva događanja 7., 14. i 21. prosinca, i to u samom srcu grada, točnije na potezu ulica Kraljice Jelene i  Kralja Tvrtka.

Već su pozvani svi obrtnici i u ugostitelji da sudjeluju u manifestaciji i svoje proizvode ponude na blagdanskim štandovima, te na taj način doprinesu što svečanijem božićnom ozračju u gradu. Udruga ‘Mareta’, koja njeguje stare i autohtone običaje grada i njegovog šireg područja, također će organizirati dva predblagdanska sajma pod nazivom ‘Božić u mome mistu’ koji će se održati 15. i 22. prosinca, navodi se na službenoj stranici Grada Biograda.

Među prvima s pripremama i izradi ukrasa započeli su mladi i to ‘Savjet mladih’ grada Biograda, udruga ‘Mareta’, kao i srednja škola Biograd na Moru. U prostorijama srednje škole jedna je učionica pretvorena u pravu malu radionicu, a u kreativnost mladih nije ni bilo sumnji.

Prema riječima predsjednice ‘Savjeta mladih’, Martine Stevanja, voditeljice radionice Maje Morožin iz udruge ‘Mareta’ i Nike Troskot, iz srednje škole Biograd, planira se održati nekoliko radionica, kako bi se pripremilo dovoljno ukrasa koji će se potom prodavati na božićnim sajmovima.

Hvale vrijednu zajedničku humanitarnu akciju podržava UNICEF-ov projekt ‘Škole za Afriku’ koji se u Hrvatskoj provodi počevši s 2008. godinom, a čiji sudionik je i biogradska srednje škola. U prvoj ovogodišnjoj radionici izrađuju se božićni ukrasi i nakit među kojima dominiraju kuglice od stiropora, bojane u acril tehnici,ali se, također, izrezuju i lijepe uzorci salvet-papira od kojih će se u konačnici dobiti takozvani ‘crackl’.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...