U Facebooku “lajkaju” ideju ugradnje gumba “suosjećam”

Značajan dio komponenti društvene mreže Facebook nastao je upravo iz hackatona, kompanijskih događanja na kojima se okupe programeri, dizajneri i drugi developeri društvene mreže kako bi zajedno nadograđivali servis novim mogućnostima. Na jednom od njih, održanom tijekom prošlog tjedna, jedan od uključenih predložio je ugradnju tipke ‘suosjećam’, koja bi upotpunila korisničko iskustvo, a kako se ispostavlja okupljenima se ideja dopala.

Koliko puta vam se dogodilo da netko od vaših Facebook prijatelja objavi neku vijest na kojoj nije primjereno stisnuti gumb ‘like’? Prekidi veze, loš dan na poslu ili životu te čak obavijesti o smrti samo su neki od primjera na kojima baš i nije primjereno ‘lajkati’ te bi upravo u tim trenucima bila bilo sasvim opravdano postojanje gumba poput ‘suosjećam’.

Ipak, kako sada stvari stoje, iako se ideja svidjela ostalim sudionicima hackatona, izgleda da gumb ‘suosjećam’ neće još neko vrijeme pronaći put do stranica društvene mreže.

Neke od postojećih komponenata društvene mreže, poput chata, timeline profila korisnika, sustava predlaganja novih prijatelja pa i sam gumb ‘like’, nastali su upravo na hackatonima te nije isključeno da će se i ‘suosjećam’ pojaviti na Facebooku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...