U Preku izložbe, ples, predstave, pjesma i sajam

Dječjom zumbom i nastupom fitnes kluba Nicolette u Preku priveden je u nedjelju kraju izuzetno zanimljiv i bogat kulturno-zabavan koloplet šestodnevnih događanja pod zajedničkim nazivom ‘Božićni program’.

Pučko otvoreno učilište Dom na žalu kao organizator i domaćin hvale vrijednog zbivanja u subotu je uz druženje, delicije i nagradnu igru, ugostilo klapu Korporan iz Poličnika. U petak su se pak na rasporedu našli multimedijalno predstavljanje božićne slikovnice ‘Pravi prijatelj’ autorice Manuele Vladić Maštruko i radionica na temu ‘izrade božićnih dekoracija iz naplavina’.

Likovnim uradcima su oduševili: Irena Sikirić Rančić, Bogdan Moglievsky, Kontantin Moglievskiy, radovi pok. Iva Lončara, Jadran Mašina, Senko Sorić i Tomislav Košta.

[pullquote align=”right”]Pučko otvoreno učilište Dom na žalu kao organizator i domaćin događanja u subotu je uz druženje, delicije i nagradnu igru, ugostilo klapu Korporan iz Poličnika[/pullquote]Potonji je voditelj tečaja slikanja a radove nastale na tečaju izložili su Snježana Anastasia Bencarić, Ivo Kalajdžić, Kristina Jordan, Katarina Kraljev i Tatjana Svjetlana Sorić. Izložbu je otvorila v.d. ravnateljica  POU ‘Dom na žalu’ Mladenka Mašina.

Članice Udruge ‘Luzor’ izložile su ukrasne podmetače i razne figure od perlica i prigodnih ukrasnih materijala. Posebno je dojmljiva bila velika košara kolača pakiranih u male poklone i oslikane medenjake rad Marije Košta.

Dom za starije i nemoćne Podružnica Preko izložio je svoj novogodišnji program kojeg su izradili štićenici zajedno sa  osobljem Doma. PZ Drobnica izložila je svoje proizvode, a  POU ‘Dom na žalu’ beletristiku i više kataloga.

Na sajmu je otvorena i likovna radionica „Mala sirena“ koju vodi majstorica slikarstva Irena Sikirić Rančić. Polaznici radionce su Roko Vidas, Petar ŠPoljarić, Luka Perin, Jakov Šoša, Marko Sorić, Andrian Kačan, Đina Masar, Marijeta Šoša, Antonella Šoša, Petra Mašina, Nika Kačan, Val Rančić, Niko Višić, Anđela Šoša, Karlo Luicin i Josip Uhoda.

U srijedu je prilično aktivna udruga ‘Luzor’ predstavila prigodni program, radionicu tkanja na tkalačkom stanu i filcanje, kao i radionicu salvetne tehnike dok su u četvrtak božićni koncert priredili polaznici glazbene škole ‘Blagoje Bersa’, Podružnice Preko, uz prezentaciju kazališne škole ‘Dragon teatra’.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...