U sjajnoj utakmici Maglica u nadoknadi spasio Hajduk

Sjajnu utakmicu odigrali su u 18. kolu HNL-a Dinamo i Hajduk. 65. derbi završio je bez pobjednika rezultatom 2:2. Na maksimirskom travnjaku nogometaši Dinama i Hajduka odlučivali su o prvom mjestu, a na tribinama BBB i Torcida zajedno vodili rat protiv Mamića i HNS-a.

“Modri” su bolje otvorili utakmicu, pritisnuli su Hajduk i dva puta zaprijetili preko Fernandesa koji se u dobroj poziciji spetljao. Šok za Dinamo uslijedio u 11. minuti. Nakon nekoliko pogrešaka “modrih” braniča, lopta je stigla do Sušića koji je proigrao Kouassija, a napadaču Hajduka nije bilo teško matirati s deset metara domaćeg vratara Zeleniku.

Nakon primljenog gola, Mamićeva momčad je uraganski krenula po izjednačenje. Najprije je Čop s desne strane izašao sam ispred Kalinića koji brani njegov udarac, a zatim je i Ademi loše pucao sa 16 metara. Soudani je u 18. minuti idealno uposlio Brozovića čiji udarac Kalinić odbija u korner, a tri minute kasnije pokušao je i Antolić dalekometnim udarcem, no lopta odlazi malo pored lijeve vratnice Hajdukovog gola.

Dinamu je dominacija donijela izjednačenje u 27. minuti kada je Brozović tukao iz slobodnjaka, lopta je stigla do Soudanija koji je izbjegao “offside-zamku” i sa sedam metara prevario Kalinića.

Do kraja prvog dijela fantastični Kalinić je još dva puta spasio “Bijele”. Najprije je obranio udarac glavom Fernandesa nakon ubačaja iz kuta, a zatim i topovski pokušaj Brozovića. Dinamo je i drugo poluvrijeme otvorio napadima, no vratar gostiju je zaustavio udarce s pet metara neometanih Fernandesa i Čopa.

Aktualni prvak do vodstva je stigao u 54. minuti kada je Čop, koji je ovaj put dobio priliku u prvih jedanaest ispred Beqiraja, sjajno iskoristio centaršut Antolića i glavom pogodio mrežu gostujućeg gola.

Međutim, nakon vodstva, Dinamo se povukao, a Tudor krenuo na sve ili ništa. Mamiću se zatvaranje utakmice obilo o glavu u prvoj minuti sudačke nadoknade. Zelenika je maestralno obranio udarac glavom Bukve, a nakon kornera, velike gužve i udarca Pašalića, Maglica je odbijenu loptu pospremio u mrežu za slavlje Torcide na istoku i jugu Maksimira.

Dinamo je tako ostao vodeći na ljestvici s bodom više i utakmicom manje od Hajduka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...