U subotu priređene 4 akcije za pomoć potrebnima

‘Hrvatska za Dina’ naziv je humanitarne akcije Foruma mladih SDP-a Zadarske županije, za pomoć Dinu Perici, koji je zbog cerebralne paralize potpuno ovisan o roditeljskoj skrbi, a već tri godine nije išao na fizikalnu terapiju zbog nepremostivih fizičkih barijera.

Nemoćni 21-godišnjak, naime, živi u Obrovcu, u stanu do kojeg vodi 90 dugih stepenica. Njegovi roditelji teškog materijalnog stanja već 17 godina vode neprekidnu borbu sa lokalnom vlašću, tražeći zamjenu za adekvatan stambeni prostor, no u gradskim i inim resornim institucijama nisu na žalost imali isuviše sluha.

Na Narodnom trgu su prikupljani novčani prilozi za potporu mladiću i obitelji Perica.

Humanoj akciji ljudi širokog srca mogu se uključiti i na način da prilog uplate izravno na Dinov račun (Splitska banka d.d., IBAN: HR93 2330 00331530 26776).

U subotu je privedena kraju humanitarna akcija studenata 3. godine Odjela za turizam i komunikacijske znanosti koju su organizirali za pučku kuhinju ‘Sv. Vinko Paulski’ pod nazivom ‘Sreća drugih i u Tvojim je rukama’.  Na 4 lokacije u gradu: na Narodnom trgu, ispred Doma hrvatske mladeži kod tržnice u City Galleriji i na Novom kampusu, prikupila se u četiri dana poprilična količina prehrambenih namirnica, posuđa, sanitarnih, higijenskih i ostalih potrepština koje mogu dobro doći pučkoj kuhinji i njezinim korisnicima.

U samostanu sestara franjevki u Arbanasima održana je pak humanitarno- zabavna priredba ‘Svjetiljke ljubavi’ za pomoć djeci s teškoćama u razvoju iz Osnovne škole Voštarnica. Nastupili su do kasnih ura klape Kontrada, Kondura, Vir i Studentska klapa Študija, Krešimir Perović, Glumačka sekcija HKUMST i učenici OŠ Smiljevac.

Trattoria Canzona, konoba Stomorica i konoba ‘Na po ure’ pripremali su brudet i prodavali po simboličnih 10 kuna. U uspjeloj humanitarnoj akciji za pomoć Društvu oboljelih od multiple skleroze Zadarske županije na Poluotoku akciju su u subotu prijepodne podržali tvrtke Atrox i Figurica s vinima, a zapjevale su i klape Karmel i Kalelarga.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...