Uređen krov u Kolovarama, djeci darovi “Beštija”

Božićno-novogodišnji blagdani darivanja uljepšali su napose dane mališanima i tetama Dječjeg vrtića Latica. Nakon što je pet tjedana vrtić ‘radio’ u koliko-toliko adekvatnom zamjenskom prostoru, u Samostanu sv. Frane, ponovno se ‘vratio’ u ‘matični’ smještaj.

U roku su, naime, privedeni kraju poslovi na popravku i izolaciji krova koji je dugo prokišnjavao, ali i na adaptaciji unutarnjih zidova ‘domicilnog’ objekta na Kolovarama.

Radovi započeti u listopadu i vrijedni 23.800  kuna su upravo završeni i aktivnost Latica se neometano nastavlja. Nestao je napokon strah da bi trošni i vlažan strop mogao popustiti i biti opasan po tridesetak mališana koji su tako opet u poznatim i sada sigurnim prostorijama.

Problem u kojem se našao vrtić Latica pokazao je na žalost opet kako je prostor na Kolovarama  neprikladan  za rad s djecom s teškoćama.

To je mnoge potaknulo da ponovno upitaju nadležne kada će biti konačno ‘finaliziran’ Centar u Mocirama na koji se čeka kao na Godota, usprkos završenih 95 posto zahvata.

Djecu su u predblagdansko doba dodatno razveselili i članovi Moto-kluba Beštije iz Zadra.

Nastavljajući s tradicijom, motociklisti su proveli akciju darivanja djece u vrtiću Latica.

Mališanima je podijeljeno mnoštvo prigodnih paketića povodom blagdana Sv. Luce, a radilo se uglavnom o voću, slatkišima i ostalim, tom uzrastu omiljenim, poklonima.

Dječji vrtić Latica je specijalizirana predškolska ustanova koja provodi posebne edukacijsko-rehabilitacijske programe za djecu s teškoćama u razvoju, tjelesnom invalidnošću, mentalnom retardacijom, oštećenjima vida, oštećenjima sluha, govorno-jezičnim poremećajima, poremećajima komunikacije, poremećajima u ponašanju, autizmom i višestrukim poteškoćama s ciljem poticanja socijalnog, emocionalnog, intelektualnog i tjelesnog razvoja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...