Užitak na suncu do sredine prosinca

Lijep i sunčan dan u, više ili manje, predblagdanskom ozračju, izmamio je, unatoč radnom danu, u srijedu, na zadarske ulice, trgove i rivu, priličan broj građana.

Ispijala se kavica, ‘proćakulala’ politička i sportska situacija. Tako bi trebalo biti i naredna najmanje četiri dana.

U srijedu je na Jadranu bilo pretežno sunčano. Puhala je slaba do umjerena bura, danju u Dalmaciji slab vjetar promjenjiva smjera, kaže Rade Popadić iz Crometea.

Jaka kontinentalna anticiklona podržavat će vrlo stabilno vrijeme u cijeloj Hrvatskoj i okolici od četvrtka do kraja tekućeg tjedna, ali i u prvom dijelu nadolazećeg tjedna.

U unutrašnjosti zemlje nastavlja suho razdoblje uz jutarnju maglu i niske oblake koji se ponegdje mogu duže zadržavati. Bit će gotovo tiho uz slab jutarnji mraz. Najviše dnevne temperature ovisit će o trajanju magle, a u područjima sa suncem temperature će prelaziti pet Celzijusa.

Na Jadranu nas dakle očekuje gotovo proljetna vedrina. Ujutro je ponegdje moguća sumaglica. Puhat će većinom slaba, podno Velebita povremeno umjerena bura.

Toplo za posljednji mjesc u godini s najvišim dnevnim temperaturama većinom od 12 pa do čak 17 stupnjeva ponegdje na otocima. Božić dolazi u ‘kratkim rukavima’, barem za sada.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...