Vesna Sabolić nastavlja na čelu županijskih narodnjaka

Bila je to sjednica ni po čemu slična onoj gradskoj priređenoj prije desetak dana.

U odnosu na ‘svađalačka’ događanja i ‘skandal’ unutar skupa GO, kada je pozivana i policija, skupština županijske organizacije HNS-a prošla je mirno, brzo i bez disonantnih tonova.

Predsjednicom je reizabrana Vesna Sabolić, kao jedini kandidat, sa 65 glasova ‘za’ i uz 1 nevažeći listić prisutnih delegata.

[pullquote align=”right”]U odnosu na događanja unutar skupa GO, skupština županijske organizacije HNS-a prošla je mirno, brzo i bez disonantnih tonova[/pullquote]- U proteklom razdoblju bavili smo se uglavnom kampanjom i lokalnim izborima, ali i organizacijom stranke, što je dalo rezultat. Prema 2012.  povećali smo članstvo za 30 posto i danas imamo blizu 2000 članova u županijskoj organizaciji, što je i najveći broj članova HNS-a u Dalmaciji. Prilično smo zadovoljni i teritorijalnom pokrivenošću na županijskom prostoru. Prije nepune  dvije godine imali smo 12 neosnovanih podružnica danas su samo četiri općinska središta bez ‘narodnjaka’: Bibinje, Lišane ostrovičke, Povljana i Kolan. U općinskim i gradskim vijećima nakon izbora povećali smo broj vijećnika s 19 na 29, no isto tako po prvi put u povijesti HNS-a u županijskoj skupštini nemamo vijećnika. Razlog toga možemo tražiti u neuspjelom dogovoru o zajedničkom nastupu s koalicijskim partnerom SDP-om, budući da su nam podcjenjivački nudili samo jedno mjesto na županijskoj listi što smo odbili. Iznimna šteta je međutim da nije prošla koalicija s HSS-om, jer je dio članova smatrao kako bi to, s obzirom na suradnju HSS-s i HSP-a, bila neprincipijelna koalicija. Kako bilo, pravu snagu i ‘pravo lice’ pokazati ćemo na slijedećim lokalnim izborima,  otkrila je i najavila nova-stara stranačka čelnica, inače diplomirana sociologinja.

Dopredsjednici su: Milan Stojanov i Ante Raspović, a članovi predsjedništva: Čedomir Bjelanović, Dubravka Finka, Joso Galešić, Ružica Jakšić, Tomislav Jerić, Nada Lončar, Milenko Marinović, Josip Mikelić, Vlasta Mišurac, Mijat Mimak, Filip Pijaca i Stojan Viduka. U Nadzornom odboru su pak: Damira Juras, Tanja Rodin i Joso Šarlija.

[nggallery id=486]

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...