Video oglasi u mobilnom Facebooku

Nakon višemjesečnog eksperimentiranja s video oglasima i njihovom auto-play opcijom, u Facebooku su se ipak u listopadu odlučili pričekati s implementacijom. Međutim, sada dolazi odluka koja pomalo iznenađuje – video oglasi prikazivat će se svim korisnicima u mobilnoj inačici Facebooka. Korisnici iOS i Android aplikacija diljem svijeta uskoro će među objavama i fotografijama svojih prijatelja i stranica koje prate susretati i ubačene video oglase koji će se automatski pokretati pri učitavanju.

Kako bi ipak ublažili iritiranje svojih korisnika, auto-play opcija će moći biti isključena, pa će se u tom slučaju oglasi automatski prikazivati samo u slučaju da je mobilni uređaj spojen na Internet putem Wi-Fi veze. Isto tako, svi video sadržaji bit će emitirani bez zvuka, pa će ih biti lakše ignorirati jednostavnim skrolanjem po ekranu do sljedećeg sadržaja na News feedu.

Iz kompanije su potvrdili kako su video oglasi na web platformi još uvijek u fazi testiranja i kako još ne postoji konačan plan za njihovo uvođenje. Za ovaj oblik oglašavanja na mobilnim su se platformama odlučili prvenstveno iz financijskih razloga, budući da sve veći dio prihoda koje kompanija generira dolazi upravo od prodaje oglasa unutar mobilnih aplikacija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...