Za izmještanje Skloništa planirano 50.000 kuna

U prijedlogu Programa potreba za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Zadra za 2014. godinu za koji je osiguran 21 milijun kuna, najviše polemika među vijećnicima izazvala je stavka planiranih sredstava za zaštitu životinja u gradu Zadru, odnosno za izmještanje skloništa na Žmirićima u iznosu od 50.000 kuna.

Gradski vijećnik Akcije mladih, Marko Pupić Bakrač se s pravom obratio pročelniku ovog gradskog Upravnog odjela, Mariu Pešutu pitajući ga za što su izdvojena ova sredstva s obzirom da još nije najavljena lokacija niti intencija za izmještanje postojećeg Skloništa.

– Navodno je bio raspisan natječaj za prikupljanje i zbrinjavanje napuštenih životinja. Zanima me tko ga je dobio te u kojoj je fazi ta problematika. Osim toga zanima me koliki je broj pasa i mačaka uhvaćen na našem području te da li tu brojku netko kontrolira kako ne bi došlo do bilo kakvih zlouporaba? Uz sve navedeno zanimljiva je stavka o izmještanju Skloništa na Žmirićima u iznosu od 50.000 kuna. Zanima me gdje se zo uopće misli izmjestiti, to je sada nešto novo, naime, koliko ja znam to mjesto nije određeno, uputio je svoje primjedbe Pupić Bakrač pročelniku Pešutu.

Pročelnik je ironično komentirao kako se o niti jednom problemu za vrijeme njegova mandata u ovom gradskom odjelu nije raspravljalo toliko koliko o problemu pasa.

– U svezi ovog problema treba biti dosljedan. Za neke famozne udruge izgleda zakoni ne vrijede. Sva odgovornost je na veterinarskoj inspekciji i nadležnom ministarstvu. U ovom trenutku to nije odgovornost Grada Zadra. O azilu smo toliko toga govorili da se nema što više reći, naglasio je Pešut te nije uspio obrazložiti stavku o izdvojenih 50.000 kuna za izmještanje Skloništa jer se u međuprostoru verbalno sukobio s drugim vijećnikom Akcije mladih, Antom Rubešom.

Za zaštitu životinja je u 2013. godini bilo osigurano 425.000 kuna, taj iznos je za 2014. godinu smanjen na 375.000 kuna dok je u projekciji za 2015. godinu predviđeno povećanje na 525.000 kuna. Od navedenih iznosa u ovoj godini je 75.000 kuna bilo osigurano za veterinarskog higijeničara jednako kao i za iduću godinu. Za hvatanje, sklanjanje i daljnju skrb o napuštenim životinjama u ovoj godini bilo je osigurano 325.000 kuna, dok je za 2014. godinu predviđen iznos od 250.000 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...