Zabrana prodaja HTC-ovih uređaja u Engleskoj

Nokia je uspjela dobiti sudsku zabranu prodaje HTC One mini te HTC One Max uređaja na području Velike Britanije. No, zahtjev za zabranom originalnog HTC One modela nije prihvaćen.

U listopadu je britanski Viši sud utvrdio da je tajvanska tvrtka povrijedila Nokijin patent EP0998024 koji je povezan s čipsetom koji se koristi u spornim uređajima, točnije radi se o ”modularnoj strukturi za odašiljač i mobilnu stanicu”.

Vodeći se time, sud je donio odluku da počevši od 6. prosinca tvrtka HTC više ne može prodavati HTC One mini i HTC One Max na britanskom tržištu. HTC One nije zabranjen, no HTC je dobio vremena samo do 6. prosinca da sastavi žalbu kojom će pokušati spriječiti da se zabrani i prodaja tog modela.

Nokijini predstavnici su naknadno pojasnili da se sudska zabrana ne odnosi samo na HTC One mini i Max modele,nego i za: HTC Desire X, HTC One XL, HTC One X, HTC One S, HTC One V, HTC One SV, HTC One X+, HTC 8X te HTC 8S modele. Svi oni, naime, koriste čipove koji su povrijedili navedeni Nokijin patent.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...