Zadranke polovicu sezone okončale važnom pobjedom!

Nakon niza loših utakmica Zadranke su danas odigrale jednu odličnu partiju. U 11. kolu A1 ženske košarkaške lige savladale su ekipu Studenac Omiša rezultatom 69:66. Za naglasiti je da se ekipa Omiša nalazi u gornjem domu tablice, na visokom četvrtom mjestu. Ipak, od samog starta ova je utakmica odavala dojam da ćemo gledati nešto drugačiji susret od prethodnih. Petorka Štrmelj, Marta Erslan, Ina Marin, Lara Nikpalj i Antonia Erslan je od samog starta djelovala sigurno i ozbiljno u naumu da bodovi ostanu kući.

Već u prvoj minuti Marin zabija tricu, kapetanice Erslan dvicu, na što se nadovezuje i Nikpalj, a semafor pokazuje 7:0.  Nakon samo četiri minute igre rezultat je 10:1. Ipak, tada Studenac ima svoju seriju povratka i košem Jerčić izjednačavaju na 10:10. u nastavku koš postiže Marin iz slobodnih, pa Štrmelj a pečat na četvrtinu stavlja Marin košem za 16:13.

U drugoj četvrtini Zadranke na polovini vode rezultatom 33:20 što je i najveća prednost nakon 15 minuta igre. Tada se razigrava i Erslan, a na semaforu je 35:22. Potom opet pogađa Erslan, a rezultat je 40:24. Puna mala dvorana na Višnjiku bodri igračice Zadra, a na parketu se odvija odlična igra. Zadranke malo padaju i tri minute do poluvremena gube prednost od velikih 16 poena, a Omišanke dolaze na 40:33. Nastavlja se borba Zadranki, ali poluvrijeme ipak završava rezultatom 40:33.

Sve bolja Marta Erlsan, nakon samo 30 sekundi u drugom poluvremenu, dobiva peti faul, ali Zadar unatoč tome povećava prednost na plus 12. Studenac Omiš se brzo vraća, nakon tri i pol minuta igre na semaforu je 47:41. U nastavku Omiš smanjuje prednost i nakon šest minute igre je 49:47. Na 18 sekundi do kraja četvrtine, petu grešku radi Jerčić, Nikpalj pogađa slobodno bacanje za 56:54 na kraju treće četvrtine.

U zadnjoj četvrtini Omiš izjednačava, a u nastavku se vodi stalna borba za koš prednosti. Obje ekipe se trude i daju svoj maksimum. Na samo 57 sekundi do kraja susreta, Štrmelj dodaje loptu za Nikpalj koja pogađa za minimalnih 65:64. Tada Omiš zove time out, a obje su ekipe u bonusu. U nastavku Štrmelj, da spriječi brzi napad Omiša, radi faul na Vrvilo koja pogađa dva slobodna. Onda Šerić radi faul na Marin koja pogađa dva slobodna za konačnih 69:66.

 

ŽKK ZADAR : ŽKK STUDENAC OMIŠ 69: 66

ŽKK ZADAR: Štrmelj 8, Baždarić, Erlsan Ma., Marin 20, Sikirć 8, Nikpalj 12, Erslan A. 18, Milovac, Bodrožić 1, Radovčić, Frakin 2, Dražević.

ŽKK STUDENAC OMIŠ: Pezo, Vrvilo 8, Kalajžić, Šerić 17, Prka Anić 13, Jerčić 13, Dinčić 7, Vlahov, Baučić Dilber 2, Podrug 6.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...