Anteni Zadar, 057infu i eZadru naklonjeno 75 posto čitatelja

Prema posljednjoj telefonskoj anketi koju je za Antenu Zadar provela agencija za istraživanje tržišta i ispitivanje javnoga mnijenja “AGN” od 6. do 20. siječnja 2014., Antena Zadar je u i u posljednjem mjesecu prošle godine uvjerljivo najpopularniji internetski medij na području Zadra i okolice.

Na uzorku od 250 osoba, starijih od 18 godina koji se svakodnevno služe Internetom, na postavljeno pitanje koji internetski medij pregledavaju prvi, odnosno koji internetski medij posjećuju najčešće, njih 37 posto je odgovorilo Antenu Zadar. Na isto postavljeno pitanje, 23 posto ispitanika odgovorilo je 057info, dok je njih 15 posto kao prvo internetsko odredište odabralo portal eZadar.

Internetski portal Zadarskog lista, kao prva je internetska odrednica za 11 posto ispitanika, dok je portal ZDNews u istom svojstvu za 8 posto ispitanika.

Portali Z NET i VOX u ovom su telefonskom ispitivanju zabilježili najlošije rezultate, sa svega 4 odnosno 2 posto ispitanika koji su ih odabrali za svoje prvo internetsko odredište.

Važno je napomenuti kako su ispitanici u anketi mogli odabrati isključivo lokalni internetski medij, i to u konkurenciji u koju ulaze isključivo mediji registrirani pri Agenciji za elektroničke medije.

 

Facebook i dalje pripada eZadru i Anteni Zadar

Situacija na društvenim mrežama, konkretno onoj najpopularnijoj – Facebooku, slična je kao i rezultati telefonske ankete. Iako je situacija nešto drugačija nego je to bila lipnju ove godine, prva tri mjesta i dalje pripadaju najčitanijim portalima.

Tako je portal eZadar i dalje uvjerljivo prvi prema broju “lajkova” na Facebooku, i u trenutku pisanja ovog teksta broji više od 47 tisuća “lajkova”. Antena Zadar druga je po popularnosti te broji više od 20 tisuća “lajkova”, dok treći portal po broju “lajkova” na Facebooku, 057info, broji više od 7 tisuća “lajkova”.

Portal ZDnews na Facebooku broji više od 4 tisuće “lajkova” dok Zadarski list takođet ima nešto više od 4 tisuće “lajkova” svojih čitatelja.

Istraživanje o čitanosti lokalnih medija Antena Zadar provodi svakih 6 mjeseci, a u relevantan uzorak ulaze isključivo registrirani nakladnici lokalnih internetskih portala, zbog čega su iz istog istraživanja izostavljeni portali ZADARdanas i Zadarski portal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...