Bajlo: “Tražimo zamjenu za Tomislava Rogića!”

Tomislav Rogić Tumba definitivno ide u Hajduk i, barem za sada, napušta NK Zadar. Potvrdio nam je to u četvrtak poslijepodne u telefonskom razgovoru prof. Josip Bepo Bajlo, direktor nogometnog prvoligaša iz Stanova.

Rogić je otišao, to nam je trenutno stvorilo otvoreni problem kojega moramo hitno riješiti kada se radi o trenerima vratara. U kontaktu smo s nekim trenerima, no u fazi smo pregovora i ne bih još izlazio u javnost s konkretnim imenima. Blizu smo tome da dovedemo adekvatnu zamjenu za Tumbu, što nam je jako važno jer u kadru imamo dva odlična golmana s kojima treba nastaviti kvalitetno i ozbiljno raditi i trenirati, kazao je popularni ‘profesor’ potvrđujući i kako je klub ‘trbuhom za kruhom’ napustio Marko Pinčić, dokazani trener iz omladinskog pogona koji je pak prešao u NK Lokomotiva. Na Kajzerici su mu ponudili odgovarajuće uvjete, a trebao bi, navodno, na klupi voditi kadetski ‘plavo-bijeli’ sastav.

Kako- bilo, ‘hoće-neće’ mini ‘trakavica’ se unajmanje primakla kraju, talentirani trener za pripremu vratara iz Zadra po svemu je na korak prihvaćanja poziva Hajduka. Pri odluci da se preseli na Poljud ima i ‘blagoslov’ Stanova. U matičnom klubu su izgleda ‘presjekli gordijski čvor’, ako je uopće i postojao takav…

Nećemo nikoga sprječavati u njegovom trenerskom razvoju pa tako ni Rogića. Nemamo ništa protiv njegova odlaska i što se nas tiče, slobodno može poći u drugi klub, u ovom konkretnom slučaju Hajduk! Ali, odluka je isključivo njegova, on mora donijeti konačnu odluku nakon procjene što dobiva odlaskom u stručni stožer ‘bijelih’, odnosno što mu se sve nudi, Ja mu ne smetam, kazao je u Slobodnoj Dalmaciji Reno Sinovčić, vanjski suradnik NK Zadar.

[pullquote align=”right”]Rogić je otišao, to nam je trenutno stvorilo otvoreni problem kojega moramo hitno riješiti kada se radi o trenerima vratara. U kontaktu smo s nekim imenima[/pullquote]Isti list doznaje i iz, također, pouzdanih izvora da bi se Rogić trebao naći na prvom sastanku i prozivci ‘majstora s mora’ u novoj godini, 7. siječnja. To bi se, prema dobro informiranom krugu, moralo i službeno objaviti dan ranije, dakle na Tri kralja, na klupskim web-stranicama.

Privolu je ‘potpisao’ i novi sportski direktor Hajduka, Goran Vučević, koji je, opet navodno, dosadašnjeg trenera čuvara mreže ‘bijelih’, Tonća Gabrića, priključio skautskoj mreži, točnije stožeru spomenutoga dijela pogona, u društvu proslavljenog asa Zlatka Vujevića.

Pod Marjanom Tumbu čeka ne samo treniranje, nego i ‘sređivanje stanja’ klupskih ‘jedinica’. Lovre Kalinić je na vratima Hajduka jesenas bio neprikosnoven, najbolji igrač kompletne momčadi, s minimalnim oscilacijama, no time se perspektivni mladac i treći reprezentativni vratar u financijski bremenitom vremenu tek kandidirao za transfer i prodaju pa se kao ‘kapitalac’ našao među onima koji su potencijalno na – izlaznim vratima…

Jer, otkriva kolega Slaven Alfirević, Hajduk je u prigodi da ne bira baš koga bi prodao, a koga ne, toliko da je u jednom trenutku iskrenosti ‘of the record’ predsjednik uprave Marin Brbić, prije neki dan rekao novinarima:

Ne znam kako bismo se postavili kad bi ponuda stigla i za Lovru Kalinića

[pullquote align=”left”]Talentirani trener za pripremu vratara iz Zadra po svemu je na korak prihvaćanja poziva Hajduka. Pri odluci da se preseli na Poljud ima i ‘blagoslov’ Stanova[/pullquote]To su dakako medijski poslanici preveli na kolokvijalan način: ‘prodali bismo ga, mada teška srca.’ Navodno, postoje usmeni upiti u kancelariju Hajduka iz Italije, Španjolske i Portugala.

Pristigne li ponuda za 3-4 milijuna eura, sudbina trenutno prvog ‘portira’ se zna. Međutim, ne zna se tko bi Kalinića naslijedio na ‘branci’ kluba. U ‘konkurenciji’ su Dante Stipica, ‘vječna rezerva’ čak četiri sezone standardna pričuva, potom i talentirani junior Ivo Grbić, ‘velika nada’. Na Poljudu se špekulira s povratkom Mira Varvodića iz inozemstva, nakon ‘gajsterbajtovanja’ po Njemačkoj i Azerbajdžanu, sada je -slobodan. Hrvoje Ćubić je, kažu, prvoligaški kalibar, ponajbolji golman Treće HNL, oslonac Mosora iz Žrnovnice, učenik Ivana Katalinića. I za kraj ‘kvinteta’ iskusni – Andrija Vuković (31). Naravno, sjećate se njega, branio je prije Splita i Dugopolja, nekoliko godina (2007.-2009.) vrata Zadra. I to prilično dobro, a trener ‘specijalist’ mu je bio, pogađate, Tumba.

I dok su ga mediji i klupska struktura preslili, Tomislav Rogić ‘spušta balun’, pa tvrdi:

Ništa još nije sigurno, znat će se sve u utorak. Možemo se čuti tada

[pullquote align=”right”]Pod Marjanom Tumbu čeka ne samo treniranje, nego i ‘sređivanje stanja’ klupskih ‘jedinica'[/pullquote]Uglavnom, trener Hajduka Igor Tudor u svojem stručnom stožeru, u skoro vrijeme na Poljudu želi vidjeti Tomislava Rogića – Tumbu, koji se istakao vodeći brigu o trenažnom procesu vratara Zadra. Koliko uspješno govori podatak o sudjelovanju u prvom trenerskom timu bivšeg izbornika Igora Štimca, kao i sjajne partije Danijela Subašića, najprije upravo u Hajduku, a sada u redovima Monaca. Tu su kao potvrda i Tomislav Gluić, Mladen Matković, Antonio Ježina.

Ne bih bio iskren, ako ne kažem da me zagolicalo Tudorovo razmišljanje, jer je riječ o treneru koji ima težinu, međutim, nikakvu odluku neću donijeti, dok se ne vratim u Zadar i popričam s ljudima iz kluba. Niti bi bilo korektno povući nekakav potez bez njihova znanja. Jednako tako, nema onoga komu nije čast raditi u Hajduku, takve prigode se ukazuju svakodnevno. Istina, u ovom trenutku sam posve zaokupljen obvezama u višoj trenerskoj školi u Zagrebu gdje se educiram za stjecanje pro – licence trenera. Valja, mirno razmisliti, obaviti mali milijun razgovora prije nego donesem bilo kakvu odluku, poručio je u SD prije koji dan Tumba, ‘dite’ Stanova, ne tako davno fantastično daroviti vratar koji je imao tu nesreću da je za seniorski sastav izrastao u doba vladavine između vratnica Tvrtka Kale i napose ‘legendarnog’ Fahrudina Šehića.

Nije se predavao, strpljivo je čekao priliku, dočekao je u sezoni 1998.-1999. kada je bio, ukoliko ne najzaslužniji, onda među zaslužnijima za povratak kluba u ‘elitni razred’ hrvatskog nogometa. Prihvatio se potom treniranja ‘portira’, a pohvale za ustrajan rad dolazile su i kako upravo svjedočimo dolaze s niza strana…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...