Bennet Davis novi igrač KK Zadar

Baš kako su uoči i napose po povratku s puta za Mađarsku i stizale najave s Višnjika, da bi se u cilju konkurentnosti na prijelazu kalendarskih godina klub mogao pojačati, jer to upravo sada čine i drugi sastavi iz donjeg dijela ljestvice regionalnog prvenstva, KK Zadar dobio je zadnjeg dana 2013. novog igrača.

Radi se o američkom krilnom centru Bennetu Davisu (29-206) koji je posljednji angažman ove sezone imao u izraelskoj Netanyi gdje je u deset utakmica u prosjeku za 18 i pol minuta postizao nešto ispod šest koševa.

Po riječima sportskog direktora Zadra, Branka Skroče, s Davisom je potpisan ugovor do ljeta 2014. s mogućnošću raskida nakon mjesec dana ukoliko obje strane ne budu zadovoljne uslugama.

U dosadašnjoj karijeri Bahamac je prošao sveučilišnu košarku, onda je neko vrijeme nastupao u razvojnoj NBDL ligi za Utah Flash, ali je igrao i u Portoriku, Španjolskoj, Japanu, Finskoj, Mađarskoj i Izraelu.

[pullquote align=”right”]Davis bi debitantski nastup za novu momčad trebao upisati u nedjelju kada Zadar u dvorani Krešimira Ćosića dočekuje podgoričku Budućnost, u 17:00[/pullquote]Dolazak novoga igrača u skladu je s proračunskim mogućnostima.

– Prema onome što znamo o njemu, Davis bi nam mogao biti od koristi na dvije poziciji, centra i krila, jer je skočan te ima dobar vanjski šut. Puno više ćemo moći reći u petak ujutro nakon prvoga treninga u Višnjiku, međutim, naši planovi su da novi igrač bude u sastavu u nedjeljnoj utakmici protiv Budućnosti – kazao je za Slobodnu Dalmaciju Branko Skroče, sportski direktor KK Zadar.

Davis bi debitantski nastup za novu momčad trebao upisati u nedjelju kada Zadar u dvorani Krešimira Ćosića dočekuje podgoričku Budućnost, u 17:00.

U preostalim susretima 15. kola JL na rasporedu su: Crvena zvezda Telekom- Igokea, Široki Primorka- Radnički, Mega Vizura- Partizan NIS, Krka- Cedevita, MZT Skopje Aerodrom- Szolnoki Olaj i Cibona – Union Olimpija.

Na tablici vodi C. zvezda s omjerom 11-3, a slijede iza: Partizan i Cedevita 10-4, Budućnost VOLI 9-5, Cibona i Igokea 8-6, MZT, Mega Vizura i Krka 6-8, Union Olimpija, Zadar, Radnički i Szolnoki Olaj 5-9, Široki Primorka 4-10.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...