Evo koje izgovore Hrvati najčešće koriste za bolovanje!

U ordinaciji doktora Tonćija Božina, bolovanje je svakodnevica. ‘Uvijek vodim računa o tome da nađem nekakvu ravnotežu između toga da ne naškodim svom pacijentu, a istovremeno da ne pretjerujemo s izostankom s posla’, kazao je.

Racionalnim propisivanjem bolovanja, zbog strožih kontrola, ostvarene su znatne uštede. ‘Prošle godine smo imali uštedu od oko 106 milijuna kuna, što je zapravo izvrstan rezultat i nadamo se da ćemo nastaviti u tom trendu i u ovoj godini’, kazala je Tatjana Prenđa – Trupec, zamjenica ravnatelja HZZO-a.

Hrvati su prošle godine bili na bolovanju čak 12.997.567 dana, što je 1.317.631 dan manje nego u 2012. godini. Tako dolazimo do podatka da je u 2013. godini na dan s posla izbivala čak 41.526 zaposlenih.

Najčešće se manipulira psihijatrijskim dijagnozama, propisivanjem rehabilitacije i fizioterapeutskih tretmana te otvaranjem bolovanja pod izlikom komplikacija u trudnoći.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...