Gradonačelnici i načelnici otoka Paga kušali vino i sir, pogađali travu…

U Kneževom dvoru održani su, treći po redu, ‘Karnevalski socji’ nazvani ‘Otočni karnevalski tanci’ na kojem su se dobro zabavili čelnici i predstavnici jedinica lokalne samouprave otoka Paga.

Prije početka ‘sastanka na vrhu’, gradonačelnik Paga, Željko Maržić sa suprugom, Ivanka Benzia, predsjednica Skupštine i Dragica Fabijanić, predsjednica Izvršnog odbora Karnevalske udruge ‘Markova Kumpanija’ primili su Borisa Šuljića, predsjednika Gradskog vijeća Novalje, Iva Pogorilića, načelnika Općine Povljana i Bogumila Šugara, predsjednika Općinskog vijeća Kolana sa suprugama.
Kao što to i dolikuje, svi su bili maškarani, dobro raspoloženi i uživali u maštovitom programu uz red plesa, igara, tombule i kola.

Dakako prigoda da su i službeno pod maskama čelnici lokalnih sredina škoja iskorištena je da bi se odigrale posebno zamišljene igre u kojem je svoje zadatke dobivala upravo prije spomenuta četvorka.

[pullquote align=”right”]Prigoda da su i službeno pod maskama čelnici lokalnih sredina škoja iskorištena je da bi se odigrale posebno zamišljene igre u kojem su svoje zadatke dobivali ‘gradski oci’ Paga, Novalje, Povljane i Kolana[/pullquote]U prvoj igri ‘Pogodi proizvođača Paškog sira’ natjecatelji su trebali između ponuđenih pet vrsta Paškog sira proizvođača i donatora- Paška sirana, Sirane Gligora, Mih, Figurica i Emil Oštarić, pogoditi čiji sir su kušali. Najbolji je bio Novaljac- Boris Šuljić.

Druga igra bila je u istom stilu, samo-‘tekuća’: ‘Pogodi koje vino piješ u kojoj su natjecatelji trebali pogoditi vrstu vina između jednog bijelog i jednog crnog vina Tomislava Škunce, proizvođača i domaćina. Najviše bodova u ‘pitkoj’ igri osvojio je Bogumil Šugar iz Kolana.

‘Pogodi vrstu trave’, ne na sreću te na koju ste možda pomislili, naziv je treće igre u kojoj su se pogađali nazivi devet vrsta trave ubrane u Povljani, a daleko najbolji opet je bio Bogumil Šugar.
Napose velike ovacije dobio je Duo ‘Brci’ – Vlado Kaurloto i Tonći Fabijanić – Pevacić sa starom pjesmom ‘Mjeseče srebrni’ i zaslužio naziv pjesme favorita aktualnog karnevala.

Program su vodili Branko Barbir i Ivo Šupraha – teta Dumica uz svirku VIS-a ‘Socji’. Iduće subote tanci se sele u prostor II Magazina soli, a maškare će zabavljati popularni ‘Gustafi’.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...