Izložba Marije Balen u Zavičajnom muzeju Biograda

Tradicionalnoj i hvale vrijednoj manifestaciji, ‘Noć muzeja’, koja začudo, u zemlji kojoj je kulturna scena počesto na marginama interesa, da ne spominjemo Zadar i pripadajući županijski okrug, postaje iz godine u godinu sve popularnija, pridružuje se u petak, 31. siječnja, i Zavičajni muzej grada Biograda

Događanje, koje je uz, treba priznati poprilično realne skepse, prije desetak zima pokrenulo Hrvatsko muzejsko društvo s ciljem razvitka i unapređenja muzejske djelatnosti, prihvatili su na sreću brojni muzeji u državi, kao i publika, i ono je danas postalo prepoznatljivo zbivanje na koncu prvog mjeseca.

[pullquote align=”right”]Događanje, koje je uz, treba priznati poprilično realne skepse, prije desetak zima pokrenulo Hrvatsko muzejsko društvo s ciljem razvitka i unapređenja muzejske djelatnosti, prihvatili su na sreću brojni muzeji u državi, kao i publika, i ono je danas postalo prepoznatljivo zbivanje na koncu prvog mjeseca[/pullquote]Biogradski Zavičajni muzej već niz godina sudionik je ove manifestacije, koja je kako nam je kazao ravnatelj muzeja Draženko Samardžić, bez sumnje izvrsna prilika za promidžbu i popularizaciju muzeja i njihovih sadržaja. Prilika je to koju muzejski djelatnici koriste kako bi kroz prigodne programe privukli veći broj posjetitelja, ali im i prezentirali svoje zbirke i postav.

‘Noć muzeja’ u ZMB započet će u 19 sati prigodnim obraćanjem gostima, a potom će uslijediti i otvorenje likovne izložbe slikarice Marije Balen. u sklopu koje će se održati i kviz pod nazivom ‘Gnalić’ gdje će svoja znanja o ovom poznatom arheološkom nalazištu odmjeriti učeničke ekipe, a pobjednicima će biti uručena i prigodna nagrada.

Nije potrebno posebno naglašavati da će biti poslužena i prigodna zakuska, ali isto tako i prigodan glazbeni program. Razgledanje muzeja, njegovih zbirki i postava, koje je potpuno besplatno nastaviti će se iza 21 sat na dalje, dakako uz stručno vodstvo kustosa i djelatnika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...