Kad mi HDZ-ovci dođemo na vlast, radit ćemo što i prije

U povodu 20 godina Gospodarsko-socijalnog vijeća u Hrvatskoj HDZ je sazvao konferenciju na kojoj su poručili Vladi da mora bolje surađivati sa sindikatima i poslodavcima te upozorili kako je Kukuriku pogubna vladavina akumulirala rekordan javni dug.

HDZ-ov Boris Kunst podsjetio je Vladu Zorana Milanovića na njihove predizborne parole ‘Dug život, a ne život na dug’, ‘Svi na posao, posao za sve’ i nazvao njihove odluke ‘odlukama kokošje pameti’. Obrazložio je svoju kritiku podatkom da su u 24 godine države, SDP-ovci u samo šest godina vladavine povećali javni dug za 91 milijardu kuna. Dok je HDZ, kaže Kunst, u čak 18 godina akumulirao 122 milijarde kuna javnog duga.

‘Vlast sa SDP-om godišnje nas tjera u dug 15,2 milijarde kuna u prosjeku, a HDZ-ova tek 6,8 milijardi kuna’, rekao je Kunst. Tvrdi da su svojom nesposobnošću digli nezaposlenost s 310.000 na 375.000 nezaposlenih, ali ističe da su to tek službene brojke i da nezaposlenih ima sigurno pola milijarde.

‘I tukcima je jasno da ćemo uz ovu politiku Vlade ostati bez posla’, kaže. Dodaje da će HDZ ako dođe na vlast sigurno nastaviti kao i prije – raditi na dobrobiti građana pa je poručio vladajućima da budu kao i oblak, neka nestanu da bi se razvedrilo.

Kad ih se pita što je HDZ-ova vlast učinila da zaustavi akumuliranje javnog duga, rekli su da su učinili puno i da to pokazuje i statistika. Konkretno se nisu mogli sjetiti koju su to proizvodnju potaknuli da bi nam danas bilo lakše, ali su sigurni da je proizvodnje bilo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...