Klara Ivanović kreirala haljinu za Anu Rucner i “pobrala brdo” pohvala

Klara Ivanović

TEMA U ŽUPANIJSKOM LISTUDakle, ‘nagradno’ pitanje glasi- što povezuje Adama, Evu, Klaru Ivanović, Anu Rucner i Gorana Karana? Ha, ne znate, ne pada vam na pamet, a odgovor je- haljina. I dalje vam nije jasno, kako Klara i Ana, i zašto s njima, pobogu, onda Goran? E, pa, niste sami s upitnikom jer premda je veliki broj ljudi gledao i slušao ovogodišnji ‘Zagrebački festival 2014’., a mnogi su s posebnom pozornošću pratili nastup Gorana Karana i izvedbu pjesme ‘Adam i Eva’, uz pratnju proslavljene hrvatske violončelistice Ane Rucner, malo tko zna da je prelijepu haljinu koju je nosila Ana, kreirala biograđanka Klara. Klara Ivanović.

Tu smo haljinu zajedno osmislile Ana i ja, i vrlo jednostavno realizirale za festival. Naime, ja sam predložila model, znajući za kakvu je namjenu haljina, a Ana je to prihvatila bez većih primjedbi, tako da smo to sve uspjeli do kraja realizirati za nešto više od tjedan dana. Haljina je istaknula Aninu vitku liniju, a tkanina i dizajn dodatno su dali sjaj njezinoj ukupnoj pojavnosti, kazala je pomalo i samozatajna Klara.

[pullquote align=”left”]Mlada je dizajnerica diplomirala modni dizajn na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, a nakon čega se ‘kalila’ kroz rad u salonu vjenčanica u Zadru, zadarskom kazalištu, gdje je radila kostime za nekoliko predstava[/pullquote]Mlada je dizajnerica diplomirala modni dizajn na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, a nakon čega se ‘kalila’ kroz rad u salonu vjenčanica u Zadru, zadarskom kazalištu, gdje je radila kostime za nekoliko predstava. No, želja za vlastitim kreativnim izričajem potaknula ju je na samostalnu djelatnost, koju započinje 2009.. Danas Klara kao samostalni dizajner surađuje s mnogima u toj domeni, a svoje haljine predstavila je na više javnih skupova i revija, gdje su one u pravilu izazivale posebnu pozornost sudionika događanja.

Fino oslikavanje svile koje joj je u zadnje vrijeme oduzima dosta vremena ali i daje iznimne rezultate sada su njezina glavna preokupacija. Sve su to dakako unikatni predmeti, a svoje haljine od ručno oslikane svile predstavila je na revijama u Zagrebu, Rijeci, kao i drugim prigodama i inventima. Surađuje i s nekoliko modnih portala koji predstavljaju uratke pojedinih skupina dizajnera.

Uskoro bi trebao zaživjeti i jedan modni portal u vidu web shop-a, koji bi morao omogućiti hrvatskim dizajnerima da prodaju svoje modele diljem svijeta, što će svakako biti veliki iskorak u toj domeni, otkriva mlada sugovornica. Na pitanje što bi preporučila ženama, onim običnim u svakodnevnom životu, kako izgledati bolje, a s manje novca, Klara je kazala:

Uvijek ističem da prvo treba dobro počistiti ormar. Svi mi imamo previše toga u ormarima, a nije nam potrebno. Nikako ne preporučujem kupovanje ‘napamet’ zato što je nešto na rasprodaji ili ga imaju druge žene, ali najvažnije je znati što odgovara vama kao osobi. Naravno važno je voditi brigu o kvaliteti, treba gledati deklaraciju, postojanost boje i slično,  međutim, najvažnije je da se u odjeći osjećate ugodno, naglasila je Klara.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...