Kovačev: “Policiju je u HBOR-u zanimao samo jedan predmet”

Mogu potvrditi da je policija sinoć bila u Banci, ali samo radi jednog predmeta. Dakle nije bilo nikakvog „češljanja“ poslovanja HBOR-a ili više odobrenih kredita. Zanimao ih je samo jedan predmet. Ne mogu govoriti o tome o kojemu se predmetu radi, izjavio je u Zadru predsjednik uprave HBOR-a Anton Kovačev.

Iako nije potvrdio da se radilo o slučaju Šegon, komentirao je dodjelu i toga kredita, istaknuvši kako u tome ne vidi ništa sporno. Potvrdio je da je policija i s njime razgovarala.

Kao i svih prethodnih puta, a bilo ih je, ja kao predsjednik Uprave, ali i svi djelatnici su na raspolaganju nadležnim službama, odgovorio je Kovačev. Na novinarsko pitanje hoće li biti smjena i ostavki u banci, odgovorio je ‘o tom po tom’.

U više navrata sam rekao, moj mandat je na raspolaganju članovima Nadzornoga odbora, kaže Kovačev.

‘Odobreno je na stotine takvih kredita’

U Zadar je došao ondašnjim gospodarstvenicima predstaviti programe kreditiranja, pa je novinare zanimalo, hoće li im objasniti na koji način doći do povoljnoga kredita, kakav je dobila tvrtka Linićeva pomoćnika Šegona.

Takvih kredita je odobreno stotine. Prema tome gospodarstvenici Zadra i Zadarske županije će dobiti na uvid kreditne programe, a ima ih 28,  za početnike pa do malih, srednjih ili velikih obrtnika i poduzeća, poručio je Kovačev.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...