“Krea(k)tivni i(ne)ovisni”, protiv droga slikama, fotkama, skulpturama…

Natječaj za umjetničke radove “Krea(k)tivni i (ne)ovisni” kojeg, povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti koji je u tijeku, organizira Udruga CINAZ produžen je do kraja mjeseca, odnosno do 31. siječnja. Podsjećamo, tema natječaja su suvremene ovisnosti, a radovi mogu biti realizirani u mediju fotografije, video umjetnosti, slikarstva te kiparstva (skulptura, instalacija). Na natječaj se mogu prijaviti svi mladi kreativci s područja Zadarske županije, a nakon natječaja bit će organizirana i izložba radova u prostorijama udruge (Trg Petra Zoranića 1, Providurova palača).

Pobjednike i sudionike očekuju i brojne vrijedne nagrade, no prethodno je naravno nužno ispuniti prijavu, koju zajedno s fotografijom (ili videom) vlastitog umjetničkog rada treba poslati na e-mail [email protected], s naznakom “Za umjetnički natječaj.”

[pullquote align=”right”]Između tisuća oblika ovisnosti najpoznatije su one o drogama, alkoholu i cigaretama. Ipak, u posljednje doba primat uzimaju druge, suvremene vrste ovisnosti poput onih o hrani i izgledu, seksu, lijekovima[/pullquote]– Temeljni ciljevi ovog projekta su poticanje mladih na kreativno stvaralaštvo, afirmiranje mladih umjetnika sa područja grada Zadra, ali naročito i prije svega osvještavanje o problemima i prevenciji suvremenih ovisnosti u lokalnoj zajednici. Na natječaj se mladi kreativci, u dobi od 15 do 30 godina, mogu prijaviti samostalno i to samo s jednim radom. Ukoliko se na natječaj prijavljuje grupa autora sa zajedničkim projektom, nužno je imenovati jednog nosioca projekta. Stručni žiri će između prispjelih prijava odabrati najbolje radove, koje će predstaviti i nagraditi u Klubu mladih “Klooz” na zajedničkoj izložbi tijekom veljače ili ožujka, otkriva Martina Durković iz CINAZ-a.

Između tisuća oblika ovisnosti najpoznatije su one o drogama, alkoholu i cigaretama. Ipak, u posljednje doba primat uzimaju druge, suvremene vrste ovisnosti poput onih o hrani i izgledu (pretilost, anoreksija, bulimija), o seksu (hiperseksualni poremećaj), o lijekovima (tabletomani), kockanju (igre na sreću, kladionice, casina…),o brzinama, sportu, politici, shoppingu, novcu, ugledu, čistoći, radu (radoholičari), medijima, običajima, obredima, ritualima, upravljanju ljudima…

 

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...