Livaković ne smije prodati stan, tvrtku ni dionicu Hajduka

Prvoosumnjičenom u aferi Remorker Zdravku Livakoviću, bivšem državnom tajniku u Kalmetinom Ministarstvu pomorstva, zagrebački Županijski sud je na zahtjev Uskoka privremeno zabranio raspolaganje nekretninama i dionicama. Livakovića, koji se nalazi u istražnom zatvoru sumnjiče da je iz državnih tvrtki protuzakonito izvukao 24 milijuna kuna i podijelio ih s još trojicom. Kako bi država osigurala naplatu Livaković ne smije prodati garažu od 38 četvornih metara i stan od 125 četvornih metara u Zadru, plovilo od skoro 10 metara, dionicu Hajduka vrijednu 500 kuna niti 44 dionice Tankerske plovidbe vrijedne 12.000 kuna. Livaković ne smije prodati niti tvrtku “D&Z” s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna.

Njegova supruga Vesna ne smije prodati niti opteretiti kreditima stan u Petrčanima od 77,5 četvornih metara niti parkirno mjesto od 18 četvornih metara.

Livakovićeva imovina, odnosno ona koja je evidentirana na njegovo ime, daleko je manja od iznosa za koji Uskok sumnja da je stekao protuzakonito. To upućuje na sumnju da je nezakonito stečen novac prenio na bliske osobe.

Naime, Livakovićeva majka je, tvrdi Uskok, iako je u mirovini već 12 godina s primanjima od 35.000 kuna na godinu, u listopadu 2008. za 1,1 milijun kuna kupila stan u Petrčanima od 95 četvornih metara.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...