Marina Mišura zlatna u skoku u dalj!

Na brojna ‘postolja’ mladih Zadrana smo –na sreću- naviknuli i to kao da se prihvatilo pod –’uobičajeno’ i postalo- ‘normalna stvar’. Naravno, ne pričamo, na žalost, o košarkašima…

No, dobro- nema nam u posljednje vrijeme ni mjeseca, pa i tjedna, da nas i nadareni sportaši na širem ZD županijskom prostoru ne obraduju nekom titulom na državnoj razini pa je baš takva jedna nova lijepa informacija o tome stigla iz Zagreba.

HAAK ‘Mladost’ je u ‘metroploi’ bio domaćin atletskog PH u dvorani za mlađe kadete i kadetkinje, na kojem je u konkurenciji vršnjakinja i vršnjaka iz cijele zemlje sudjelovalo i pet članova AŠK Benkovac. Kući su ponijeli i jedno ali iznimno vrijedno odličje, i to ne bilo kakvo nego –zlatnog sjaja.

Najbolji rezultat ostvarila je Marina Mišura, u skoku u dalj. ‘Preletjela’ je naime u obrani lanjske titule iz Rijeke odličnih 5.30 metra što je bilo dostatno za najprestižniju kolajnu turnira.

[pullquote align=”left”]Trinaestogodišnja – tiha, skromna i simpatična- djevojčica odavno je u atletskim krugovima – ne samo kada se radi o užim županijskim prostorima – prepoznata kao fantastičan potencijal[/pullquote]Kakav ‘let’ je bio u pitanju kaže, ukoliko ne znate, podatak da se radi o tek ‘majušna’ 4 cm ispod državnog rekorda za taj uzrast!

U istoj disciplini njena klupska kolegica Matea Čerina (9) u konkurenciji ukupno 45 najmanje tri godine starijih atletičarki ‘prizemljila’ se na izvrsnu četvrtu poziciju s 4.85 popravlajući vlastiti rekord za čitavih 20 centimetara.

Kod mlađih kadeta odličan rezultat imao je Nikola Katuša sa šestim mjestom u dalju, 4.90 m, baš kao i osmi u poretku Luka Knez s 4.66 i deseti Paulo Mamić s 4.56 metara.

Osim u skoku darovita ‘šampionka’ MM sudjelovala je u finalu utrke na 60 metara i na cilj stigla treća -8.55 zbog čega joj je pod Sljemenom zasluženo pripala i bronca.

Nastavak natjecanja benkovačkim talentiranim ‘tićima’ slijedi na proljeće kada počinje Dalmatinska atletska liga na atletskim terenima Zadra, Splita, Makarske i Sinja.

[pullquote align=”right”]Preletjela’ je Marina Mišura odličnih 5.30 metra. Kakav ‘let’ je bio u pitanju kaže, ukoliko ne znate, podatak da se radi o tek ‘majušna’ 4 centimetra ispod državnog rekorda za taj uzrast![/pullquote]Naslov u ženskom dalju donijelo im je u RI plasman na šesto mjesto u redoslijedu klubova. Uz po jednu broncu Olympionik (Stela Troskot, 55 metara prepone, 10.01) i AŠK (Paulo Franov, 60 metara, 8.24) zauzeli su 15. i 16. poziciju konačnog redoslijeda timova.

Inače- 14-godišnja Mišura odavno je u atletskim krugovima – ne samo kada se radi o užim županijskim prostorima – prepoznata kao fantastičan potencijal. Da je tome uistinu tako pokazalo je i PH 2013. sa zlatnom kolajnom skoka u dalj, ali i nacionalni naslov u višeboju na kojemu je darovita cura 2012. naznačujući fantastičan potencijal ponijela titulu za uzrast limača. Mala ‘zvijezda’ Bukovice i Ravnih kotara – skromna i simpatična tamnokosa djevojčica –i odlična učenica- nenaviknuta na pažnju i zanimanja medija dok sramežljivo pozira pred fotoobjektivima o sebi kratko priča:

Najdraži mi je skok u dalj. Tu sam najbolja. Budem li se u budućnosti bavila sportom, to će biti moja disciplina. Maštam da sam na zaletu nekih velikih natjecanja. Mitinga. Pa da nosim hrvatsku zastavu, kao uzor mi u skoku u vis, naša Blanka, tvrdi ponosno tiha i perspektivna klinka. I ‘lozom’ predodređena sportašica.

[pullquote align=”left”]Maštam da sam na zaletu nekih velikih natjecanja. Mitinga. Pa da nosim hrvatsku zastavu, kao uzor mi u skoku u vis, naša Blanka – tvrdi ponosno tiha i perspektivna klinka[/pullquote]- Braća igraju nogomet, tata Ante je bio dugo vratar Velebita, a mama Ruža prilično dobra rukometašica. Logikom gena, morala sam onda i sama nekuda, ha-ha, naglašava.

Tek će se za nju čuti, ima vremena. Ne da je darovita, već i marljiva. Primjer mnogima. Nema mana. Radišna. Ne staje vježbati satima. Trebamo je često sputavati i susprezati na treninzima, nabraja trener Ivica Nekić, dok kolega Dario Ivković ‘salutira’ riječima:

To je sjajan poticaj i ostalima unutar kluba. Mala smo sredina. No, što je najvažnije imamo i želje i motiva. I nipošto nam ne manjka mladih izvanserijskih nada

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...