Mlada Josipa Šintić nova državna prvakinja!

Baš kako je i završio lanjsku, trijumfalno u nekoliko kategorija, tako je, nismo u to ni sumnjali, Biciklistički klub Zadar uspješno otvorio i sezonu 2014. nastupom na Državnom prvenstvu u Ciklokrosu koje se održalo u Sv. Nedjelji nadomak Zagreba.

U organizaciji istoimenog kluba nastupilo je dvadesetak ekipa, a ‘pedalisti’ iz Donatova grada kući su se iz ‘metropole’ vratili ‘bogatiji’ za čak pet medalja. I to uzetih u četiri uzrasna razreda, čime su drugu godinu zaredom postali najuspješniji klub po broju osvojenih kolajni uz domaćina natjecanja.

[pullquote align=”left”]’Pedalisti’ iz Donatova grada kući su se vratili ‘bogatiji’ za čak pet medalja. I to uzetih u četiri uzrasna razreda, kao najuspješniji klub po broju osvojenih kolajni uz domaćina natjecanja[/pullquote]Ciklokros je, da podsjetimo, naizgled lagana, no u stvarnosti prilično zahtjevna, kako bi to vozači rekli ‘zeznuta’, biciklistička disciplina koja se vozi u zimskim mjesecima i svojevrsna je kombinacija cestovnog i brdskog biciklizma budući da je za sudjelovanje na natjecanju potrebna cestovna bicikla sa širim profilom vanjskih guma u odnosu na standardni, a uvjeti na stazama na kojima se održavaju nadmetanja su vrlo slični natjecanjima brdskog biciklizma.

Prvi naslov kadetske državne prvakinje osvojila je Josipa Šintić  na stazi dužine tri kruga (krug 2.380m) u vremenu 25:12, doprvaci su postali: Mate Brcanija u kategoriji U-15 (3 kruga za 22:15)  i Ivan Gobin kod Veterana A (4 kruga-27:09), dok su brončana odličja pokupile Maja Perinović kod Kadetkinja (3 kruga za 30:13) i Nina Dokoza (među Početnicama) U- 15 godina starosti (2 kruga za 17:47).

Klasičnu blatnjavu ciklokros stazu s nekoliko oštrih uspona i spusteva sa savskog nasipa uspješno su savladali i ostali vozači BK Zadar, Karlo Knežević koji je bio peti među U-15 Početnicima u vremenu (23:21), Ivan Tuta (28:30) i Marin Pejdo (28:37) kao peti i šesti kod Veterana A, Neven Pavić četvrti u kategoriji Veterana B (30:12) i Tea Šintić, koja je pak bila jedina djevojčica u kategoriji U-14 naraštaja s rezultatom 19:41 u dužini dva kruga.

Na Državnom Ciklokros prvenstvu ukupno je nastupilo 90 hrvatskih licenciranih biciklista u 13 kategorija. Iz BK Zadar uputili su i zajvalu:’ Bakiju, Čerini, Ivani i Danijelu na posudbi guma, pedala, šprinterica i vilica, koje su uvelike olakšale nastup na CX prvenstvu RH’.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...