“Monti” dobio derbi na vrhu, na “krilima” Marija Trogrlića

Počelo je, počelo, adio blagdani, adio kolači, ‘bogata papica’ i izležavanja na trosjedu dnevnog boravka. Evo se ‘probudila’ i zima, pa zašto ne bi i družina ‘pikadista’ diljem županijskog nam teritorija. I tako, dok zadarski prvoligaši broje posljednje dane odmora između dva dijela prvenstva, druga liga se već dobrano zahuktala.

U posljednjih sedam dana drugoligaši su odigrali dva kola, a najviše su profitirali igrači Montija koji su prvo u derbiju sezone, na domaćem terenu, savladali GM s tijesnih 9:7 u vatrenoj atmosferi, da bi zatim pregazili Goricu u najuvjerljivijoj pobjedi sezone, 15:1. Tim pobjedama Monti je gotovo osigurao naslov prvaka u drugoj ligi, ulazak u elitni rang ali i put u Senj na završnicu prvenstva Hrvatske za ekipe treće kategorije HPS-a.

Sraz Montija i GM-a domaći igrači su jedva dočekali jer je GM jedina ekipa koja je u prvom dijelu uspjela otkinuti punte Montiju. Junak utakmice bio je Mario Trogrlić koji je pak svome Montiju donio tri vrijedne pobjede uz ravnopravan udio ostalih suigrača (po dvije M.Matos, M.Golem i Š. Katuša). U redovima gostiju vrlo dobro su igrali Miljenko Tršić i Šime Režan koji su ostvarili po  tri pobjede ali su potpuno podbacili Ivan Grubić i Saša Miša.

[pullquote align=”left”]U posljednjih sedam dana drugoligaši su odigrali dva kola, a najviše su profitirali igrači Montija koji su prvo u derbiju sezone, na domaćem terenu, savladali GM s tijesnih 9:7 u vatrenoj atmosferi, da bi zatim pregazili Goricu u najuvjerljivijoj pobjedi sezone, 15:1[/pullquote]Da stvar za GM bude još gora, nisu se uspjeli oporaviti nakon poraza protiv Montija pa su poraženi i u slijedećem dvoboju, u Sukošanu kod Azzura s 9:7 čime su potpuno kompromitirali svoju situaciju i zakomplicirali stanje na tablici natjecanja.

– Kiks GM-a najbolje je iskoristio LA koji je prvo tijesno slavio protiv Porta sa 9:7 a zatim demolirao Voštarnicu sa 13:3. Sa novih šest bodova vratili su se na drugo mjesto uz dva boda viška ispred GM-a. Vjerojatno će njihov međusobni obračun odlučiti o drugom mjestu drugoligaškog redoslijeda. U redovima LA-a Ivan Barin se vratio u vrhunsku formu i u zadnja dva kola upisao svih osam pobjeda. Uz bok njemu je Damir Novak koji je u obje utakmice ostvario po tri pobjede, pa kad im se pridruži i Ivica Srzentić, koji igra standardno dobro cijelu sezonu,  jasno je da LA ima potencijala za najviše stvari u drugoligaškom društvu, kaže tajnik ŽPS-a i izvrstan poznavatelj lokalnih prilika u gađanju meta strelicama, Toni Frleta.

Nova tri boda osvojio je Calypso protiv Magnuma a završilo je 9:7. Calypso je i dalje na četvrtom mjestu i spremno čeka posustajanje nekog od favorita. Calypso je napravio odličan posao dovođenjem Marina Bogovića koji je protiv Magnuma upisao sve četiri pobjede, dok su dečki iz Magnuma  i dalje na posljednjem mjestu ali previše puta je rezultat 7-9 bio za njih koban.

[pullquote align=”right”]Poprilično zanimljivu i uzbudljivu utakmicu odigrali su Radovin i Porat a na kraju se sreća nasmješila gostujućim igračima iz Nina. Previše su utakmica izgubili sa 9:7 da im se negdje nebi vratilo na isti način, kao sada[/pullquote]Uz dvije tijesne pobjede s 9:7, svih šest bodova u drugom dijelu dohvatili su igrači Trate što im je bilo dovoljno za proboj na petu poziciju poretka. Prvo su savladali Azzuro a zatim i drugu ekipu Down Towna u gostima. Opasno su živjeli protiv Down Towna jer su domaći poveli s 4:1 no ponajviše zahvaljujući Mišelu Gobinu (tri pobjede) okrenuli su rezultat u svoju korist, svaka čast.

Posljednja ekipa koja može poremetiti vrh tablice je Krigla koja je slavila protiv Gorice sa 13:3 u otvaranju drugog dijela a slijedeće je kolo bila slobodna. Ukoliko se poslože sva četiri igrača (I.Matijević, L.Zubčić, Z.Buljat i A.Jelenković) mogli bi u borbu za sam tron iako trenutno zaostaju za trećeplasiranim GM-om pet bodova.

Poprilično zanimljivu i uzbudljivu utakmicu odigrali su Radovin i Porat a na kraju se sreća nasmješila gostujućim igračima iz Nina. Previše su utakmica izgubili sa 9:7 da im se negdje nebi vratilo na isti način, kao sada. Junak trijumfa Porta bio Ivan Medić koji je bio prejak za sve domaće igrače i upisao je sve četiri pobjede bitna u borbi za ostanak.

Rezultati 14. kola: Monti- GM 9-7, Trata Kali- Azzuro 9-7, Voštarnica- Down Town II 6-10, Porat- LA 7-9, Grorica- Krigla 3-13, Radovin- Magnum 9-7. Calypso- slobodan.

Rezultati 15. kola: Gorica- Monti 1-15, Calypso- Magnum 9-7, Radovin- Porat 7-9, LA- Voštarnica 13-3, Down Town II- Trata Kali 7-9 i Azzuro- GM 9-7. Krigla- slobodna.

Trenutni poredak: Monti 40, LA 33, GM 31, Calypso 29, Trata 28, Krigla 26, Radovin 21, Azzuro 16, Down Town II 12, Gorica 11, Porat i Voštarnica 9, Magnum 5 bodova.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...