Na referendum iz proračunske zalihe potrošeno 26 milijuna kuna

Prva ovogodišnja sjednica Vlade RH donijela je nove nazive radnih mjesta i koeficijente poslova u državnoj službi, ali i nova radna mjesta, poput zamjenika savjetnika premijera koji će imati plaću oko 10.000 kuna.

To u Vladi obrazlažu činjenicom da se ulaskom RH u EU “značajno promijenio način sudjelovanja premijera na sastancima Europskog vijeća te s obzirom na to da premijerov ured priprema stajališta RH za sastanke toga Vijeća, potrebno je povećati broj izvršitelja u uredu predsjednika Vlade RH”.

Vlada je na današnjoj sjednici odabrala savjetnika za pronalaženje investitora u hotelijerstvo i prateće ponude otoka Veliki Brijun. Nakon postupka javne nabave kao najpovoljnija ponuda izabrana je ona Zajednice ponuditelja Horwath i Horwath Consulting d.o.o. i Raiffeisen Centrobank AG, od oko 6.525 milijuna kuna bez PDV-a.

– Dvije godine je prošlo, moram požurivati, iako ne želim, kazao je premijer Milanović, a ministar Mihael Zmajlović objasnio da je “plan da najesen imamo prijedlog investitora i budemo pred sklapanjem ugovora s njim”.

– Dakle, u koncesiju i komercijalnu namjenu ide hotelijerski dio Brijuna, ne nacionalni park. Želimo da standard hotela bude iznad standarda konferencije nesvrstanih prije 60 godina ili još gore, iz razine Austro-Ugarske. Tamo nisu 20 godina rasli hoteli, a zašto nisu, iako nije bilo prepreka, to je pitanje za Milijunaša. Na Brijune ćemo dovesti vrhunske goste i nuditi sadržaje za svjetski vrh – najavljuje Milanović.

Što se tiče proračunske zalihe u 2013., potrošeno je do studenoga 148,2 milijuna kuna, preostaje još 47,3 milijuna.

– Od potrošenoga najviše je otišlo za sudske sporove, presude i rente – 85 milijuna, za referendum 26 milijuna, a sve ostalo 36 milijuna – tu ulazi arbitraža Ministarstva vanjskih poslova, pomoć Vukovaru, ministarstvu kulture, za Hinu, zrakoplove… – analizirao je ministar financija Slavko Linić.

Vlada danas također potvrđuje da Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA) višak svojih prihoda od nemalih 37,897.092 kuna, namaknut kroz 2012. godinu, treba uplatiti u državni proračun, a prema Zakonu o energetskoj djelatnosti Ministarstvu vanjskih i europskih poslova odobreno je iz proračunskih zaliha oko 30.000 eura, u kunskoj protuvrijednosti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...