Nova godina, novi poraz!

U 15. kolu ABA lige košarkaši Zadra poraženi su, od Podgoričke ekipe Budućnosti, rezultatom 57:64. Ovo je Zadrov deseti poraz koji ga je smjestio na trinaesto, predzadnje, mjesto tablice, dok je pak Budućnost ostala pri samom vrhu, odnosno na visokom trećem mjestu, odmah iza Crvene zvezde Telekom i Cedevite. Krešin dom, večeras je, ugostio oko 4000 vjernih navijača koji su došli popratiti ovaj prvi ovogodišnji susret.

Od početka susreta Zadar se dobro držao, cijelo vrijeme je rezultat bio u egalu, no ipak je kraj četvrtine donio minus šest Zadra, točnije 16:22. U nastavku, nakon dvije minute igre, koš postiže Prostran za 18:22. Tada i debitant u redovima Zadra, Bennet Davis, pogađa za 20:22. Davis je ovom utakmicom i sa svojih 11 postignutih poena opravdao dolazak u domaće redove. Borba se nastavila do kraja poluvremena, a ekipe odlaze na odmor s minimalnih 33:37. Prve dvije minute drugog poluvremena obje ekipe nisu iskoristile kako bi poentirale, ali takvu igru prekida Sobin s tek jednim pogođenim košem iz slobodnih bacanja. S Šutalovom tricom za 37:39 Zadrani dolaze u priliku za vodstvo koju iskorištava opet Šutalo te pogađa tricu za 42:41.

Borbenošću Zadra rezultat nakon treće četvrtine biva 47:45. Tim rezultatom Zadrani su nam pružili nadu za pobjedom, ipak već od samog početka odlučujuće četvrtine kao da smo vidjeli neki drugi, pomalo umorni, Zadar. Marko Popović izjednačava za 47:47, tada Dijan opet dovodi Zadar na 49:47. S obje strane se vodi borba koja praktički završava košem Sobina za minimalnu i zadnju prednost Zadra, rezultatom 53: 51. U idućih osam minuta Zadar je bez koša, a Budućnost radi seriju 9:0. Zadar se pokušava izvući iz još jednog poraza, ali mu to, nažalost, ne polazi za rukom i susret završava rezultatom 57:64.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...