Nova promjena na Gmailu je izazvala niz negativnih reakcija

Google je uveo novu mogućnost u svoj servis elektroničke pošte Gmail koji korisnicima društvene mreže Google+ omogućuje da šalju poruke i onim korisnicima čije e-mail adrese ne znaju. Riječ je o Googleovom pokušaju integracije svoje dvije i pol godine stare društvene mreže s drugim svojim uslugama.

Google je novu mogućnost objavio u četvrtak, a trebala bi stupiti na snagu tijekom sljedećih nekoliko dana. Iako su je u Googleu predstavili kao prednost, jer korisnici sada mogu stupiti u kontakt sa svim kontaktima na Google+-u, s ljudima koje su upoznali, ali s kojima su možda zaboravili razmijeniti adrese i slično, mogućnost je izazvala negativne reakcije mnogih.
Međutim, svi oni koji strahuju da će im inbox odjednom postati zatrpan porukama stranaca zapravo nemaju razloga za strah. Google će svim korisnicima poslati e-mail (možda ste ga već primili) u kojemu će im objasniti kako mogu promijeniti postavke tako da ne mogu primati poruke od svih korisnika Google+-a.

Unatoč tome, neki zagovornici prava na privatnost smatraju da je Google trebao to riješiti na drugačiji način, to jest omogućiti korisnicima da sami uključe mogućnost da im svi šalju poruke umjesto da se ta mogućnost aktivira automatski. Marc Rotenberg, izvršni direktor neprofitnog Informativnog centra za elektroničku privatnost, novu mogućnost nazvao je zabrinjavajućom, prenosi Reuters.

– Osjeća se snažan odjek problema s Google Buzzom – ustvrdio je Rotenberg, referirajući se na uslugu koju je Google pokrenuo 2010. godine. Buzz je, naime, prvotno koristio popise kontakata korisnika Gmaila kako bi stvorio društvene mreže koje je mogao vidjeti cijeli svijet, što je rezultiralo kritikama i nagodbom s američkom Federalnom trgovinskom komisijom. Buzz je ukinut u prosincu 2011. godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...