“Parapsihologija” s Dragom Plečkom

AIESEC je najveća međunarodna studentska organizacija s ciljem otkrivanja i razvijanja potencijala mladih. Djeluje u više od 124 zemlje. Od 1948. godine djeluje kao globalna, nepolitička, nezavisna te neprofitna organizacija. U Hrvatskoj djeluje u pet lokalnih odbora i to u Osijeku, Splitu, Rijeci, Varaždinu i Zagrebu.

U međuvremenu AIESEC Split je prepoznao potencijal Zadra kao grada mladih obrazovanih studenata kojima je potrebna prekretnica kao što je AIESEC te su odlučili otvoriti podružnicu u Zadru.

– Formirali smo projekt koji bi mogao privući veliki broj studenata. Tema projekta je “Parapsihologija“,  a predstavit ćemo ga 24.siječnja 2014. godine u studentskom klubu Božo Lerotić s početkom u 15 sati .Naš gostujući predavač bit će svima poznati Drago Plečko, alternativac, istraživač rubnih znanstvenih disciplina te sudionik osam svjetskih skupova parapsihologije. Cilj projekta je poboljšavanje kompetencija studenata, promicanje čitanja knjiga te podizanje svjesti o parapsihologiji, kazala je Mirna Cvrlje, iz studentske organizacije AIESEC.

Čini ju 60 tisuća članova u 124 zemlje svijeta. Od 1948. godine AIESEC djeluje kao globalna, nepolitička, nezavisna te neprofitna organizacija čiji su članovi zainteresirani za aktualne probleme u svijetu, menadžment i liderske prilike.

Članovi AIESEC-a ne diskriminiraju na rasnoj bazi, boji kože, spolu, seksualnoj orijentaciji te nacionalnim, etničkim ili socijalnim obilježjima. AIESEC pruža više od 5 tisuća liderskih iskustava i organizira preko 500 konferencija godišnje. Također vodi i program međunarodne razmjene pomoću kojeg pruža iskustvo stručne prakse u inozemstvo za više od 4 tisuće studenata godišnje u bilo koju od 124 zemlje svijeta.

Razvojna praksa je namijenjena razvoju lokalnih zajednica te stvaranju osnova za društvene promjene. Savršena je za sve studente koji žele raditi na projektima, upoznati nove kulture i studente iz drugih zemalja, razviti nova znanja i vještine i zabaviti se.

– Zadar kao grad sa najstarijim sveučilištem i tradicijom izobrazbe velikog broja intelektualaca zaslužuje šansu da pruži svojim studentima uvid u najveću studentsku organizaciju koja studente priprema za tržište rada. Studenti svakog sveučilišnog odjela imat će priliku da uz AIESEC dobiju znanja i kompetencije usporedno sa znanjima koje dobivaju sa svojim akademskim obrazovanjem. Na taj način ćemo zadarske studente učiniti spremnijima i konkurentnijima na području rada te osvještenijima za probleme i prilike u svijetu. Svrha AIESECA je i mobiliziranje mladeži u smislu razvijanja profesionalnih i menadžerskih vještina, interakcija mladih različitih kultura i nacionalnosti, upotpunjavanje teorijskog znanja studenata s praktičnim iskustvima, te stvaranje društveno odgovornog lidera, istaknula je Cvrlje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...