Perković izručen Njemačkoj!

Policija je u prijepodnevnim satima došla po Josipa Perkovića i odvezla ga u civilnom automobilu. Perković je oko 13.10 sati uveden prije ostalih putnika u Lufthansin avion za München, a poletjeli su sa 25 minuta zakašnjenja, oko 13.55 sati (let je bio zakazan za 13.30 sati).

Leti ekonomskom klasom, sjedi u otprilike sedmom, osmom redu i, kad slete u Njemačku, posljednji će izići iz aviona. Perković na Plesu nije prolazio redovitu proceduru.

Perkovićev odvjetnik Anto Nobilo rekao nam je da je nakon 10 sati policija došla po Perkovića u njegov dom.

Ustavni sud odbio tužbu

Ustavni je sud danas odbio tužbu Perkovićeva odvjetnika. Nobilo je, podsjetimo, podnio ustavnu tužbu nakon što je Vrhovni sud potvrdio odluku Županijskog suda o Perkovićevu izručenju.

Ustavni sud Republike Hrvatske održao je 24. siječnja 2014. sjednicu na kojoj je odlučivao o ustavnoj tužbi hrvatskog državljanina Josipa Perkovića iz Zagreba, podnesenoj 22. siječnja 2014. zbog povrede ljudskih prava i temeljnih sloboda zajamčenih Ustavom koje su podnositelju, prema njegovim tvrdnjama, učinjene rješenjem Vrhovnog suda u Zagrebu broj: Kž – eun – 2/14 – 5 od 17. siječnja 2014. i rješenjem Županijskog suda u Zagrebu, poslovni broj: KV – EUN – 2/2014 od 8. siječnja 2014. Postupak pred nadležnim sudovima vodio se radi izvršenja europskog uhidbenog naloga (EUN).

Ustavni sud Republike Hrvatske donio je odluku kojom se ustavna tužba odbija. Odluka je donesena jednoglasno, uz izuzeće suca Davora Krapca na njegovu inicijativu. Odluka će biti objavljena u Narodnim novinama i na internetskoj stranici Ustavnog suda Republike Hrvatske“, piše u odluci Ustavnog suda.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...