DRUGI SOCIJ PAŠKOG ZIMSKOG KALENDARA

Pažani potpisuju peticiju da Pepelnica bude – neradni dan!

Antena Zadar / Zara PIX
Tamni način

Lea Ogujka (Oguić) izabrana je za Princezu od karnevala na drugom po redu Karnevalskom socju održanom u Kneževom dvoru i tako se pridružila ‘princu’ Lovri Fabijaniću na ‘prinčevskom ‘ tronu Paškog zimskog karnevala.

Odmah na početku karnevalski štih dali su karnevalski pučki napjevi i karnevalska himna koju je započeo Princ Lovre van der Jurica (Fabijanić), a prihvatili je nazočni nakon što im se obratila Željka Miletić, direktorica Turističke zajednice Grada Paga koja je, uz Grad Pag, organizator karnevala.

Tradicionalni karnevalski socij uveličali su gosti iz Rijeke Meštar Toni i Vedrana Dujmić Krajica Riječkog karnevala.

Za dobivanje titule Princeze natjecale su se tri kandidatkinja koje su morale što bolje riješiti čak pet igara pred žirijem po čijim je ocjenama najbolja bila Lea Ogujka kojoj je krunu uručila riječka kraljica Vedrana Dujnić.

Održana je i tombula za koju je nagrade osigurala Turistička zajednica.

[pullquote align=”right”]Nastavljena je također i akcija za raspisivanje referenduma Građanske inicijative : ‘U ime karnevalske fameje’, koja se zalaže da Pepelnica bude neradni dan[/pullquote]Nastavljena je također i akcija za raspisivanje referenduma Građanske inicijative : ‘U ime karnevalske fameje’, koja se zalaže da Pepelnica bude neradni dan.

Sve nas je manje na pijacu i na tanci, karnevalska demografska slika govori ako vako nastavimo paški karnevalski narod cekaju teški dan i za dvajsetak godin moglo bi nas nestat.Paška karnevalska femeja ne more više zdurat ovaj pritisak, zato Vas pozivamo da se pridružite ovoj inicijativi koja okupja pojedince, fameje, grajanske udruge i pokrete – sve ki držiju da bi karnevalski dani tribali bit gradski bladani, a Cista srida – neradni dan!’, stoji u proglasu kojim su se građani pod krinkama pozivali na potpisivanje peticije GI-a.

Referendumsko pitanje glasi: ‘Smatrate li da u Statutu Grada Paga, u članku 8. pored već navedenih gradskih blagdana, treba biti određeno da su zadnji dani karnevala gradski blagdani, uz mogućnost da Pepelnica (‘Čista srijeda’) , prema odluci Gradonačelnika bude određena i preporučena kao neradni dan za građane koji su bili aktivni na karnevalskim tancima i događajima na Gradskom trgu, a sve u skladu sa zakonskim ovlastima Gradonačelnika?’. Potpisi će se sakupljati subotom ispred marketa ‘Lorenco’, na Socjima u Kneževom dvoru i u nedjelju poslije misa.

Program su vodili Branko Barbir i Ivan Šupraha, karnevalska teta Dumica. Maškare su se zabavljale uz VIS ‘Socji’. Manifestacija se nastavlja slijedeće subote pod nazivom ‘Karnevalski socij celoga škoja’ na kojeg su svoj dolazak najavili gradonačelnici i načelnici otočkih lokalnih samouprava. Organizatori karnevala su Grad Pag i Turistička zajednica Grada Paga, a suorganizator Karnevalska udruga ‘Markova kumpanija’.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar