Počela rekonstrukcija obale u Jazinama vrijedna 3,1 milijun kuna

Planirani prihodi Županijske lučke uprave za ovu su godinu 9.680.000 kuna, od čega transferi Županije iznose 3.450,000 kuna, rekao je danas na sjednici Kolegija župana ravnatelj spomenute ustanove Marinko Slavić govoreći o prijedlogu zaključka o davanju suglasnosti na Odluku Upravnog vijeća Županijske lučke uprave Zadar o donošenju Programa rada i razvoja te Financijskog plana ŽLU Zadar za 2014. godinu.

Tome je dodao da se za kapitalne projekte namjerava izdvojiti 6.590.000 kuna i kako se za sada sigurno ide u realizaciju rekonstrukcije obale uz Veslački dom u luci Jazine u dužini 110 metara čija je vrijednost 3.125.000 kuna, dok će ostali kapitalni projekti, kazao je, biti definirani po donošenju Državnog programa ulaganja u lučku infrastrukturu.

Na 9. sjednici Kolegija župan Stipe Zrilić je donio i Odluku o visini naknade za rad volontera ­vježbenika u visini 800 kuna mjesečno, pa će tako svi volonteri­ vježbenici iz mjere “Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje” koji rade u Zadarskoj županiji, pored 1.600 kuna dobivati dodatnih 800 kuna.

Na dnevnom redu je bilo i imenovanje novih članova Upravnog vijeća Doma zdravlja Zadarske županije, a župan je na četverogodišnji mandat kao predstavnike osnivača imenovao predsjednikom Zlatka Begonju, odnosno za članove Nediljka Jovića i Branislava Jelinića.

Sa sjednice Kolegija će pak Skupštini Zadarske županije biti upućen na usvajanje Prijedlog odluke o kriterijima za raspodjelu pomoći jedinicama lokalne samouprave Zadarske županije. Naime, 75 posto sredstava tekućih pomoći dobivenih iz državnog proračuna za 2014. godinu, a koja za Zadarsku županiju iznose 750.620 kuna, treba biti raspodijeljeno za općine i gradove, ukupno 562. 965 kuna. Vijećnici Županijske skupštine na idućoj će sjednici raspravljati i o postupku pokretanja davanja koncesije na pomorskom dobru u svrhu uzgoja školjki na jugoistočnom dijelu uvale Dinjiška godišnjeg kapaciteta 350 tona.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...