Počelo postblagdansko raskićavanje grada

Baš kako je i počelo, tako nekako i završava, razdoblje u kojem su se zadarske ulice nalazile pod blagdanskim simbolima i ukrasima. Tmuran, maglovit i pomalo hladnovit dan u odnosu na nekoliko prethodnih i uopće kraj 2013. i start 2014., metereoloiški sličan, pa i identičan onome kada je 25. 11. krenula akcija postavljenja, u četvrtak 16.1. bio je unaprijed poznat i dugo uobičajen termin raskićavanja božićnih nam jelki, balončića, mašnica…

Tako jutros nikoga na Narodnom trgu nije iznenadilo skidanje nakita i lampica s velike jelke koja također polako odlazi nakon što je na Poluotoku, izravno dopremljena iz Udbine, provela točno sedam i pol tjedana.

Dan iza blagdana Sv. Stošije tradicionalno se u Donatovu gradu uklanjaju božićno – novogodišnja drvca, kuglice s borova i slična pripadajuća i prigodna ‘stilistika’ u skladu s estetskim nagnućima.

Kada smo kod ‘zelenila’ , u stvari onih prirodnih četinara, koje smo ponosno držali u našim domovima, sobama i dnevnim boravcima, pa ne znamo kuda i kako s njima, i ukoliko to niste učinil do sada, ponovimo apel iz Ćistoće da se pri njihovu odlaganju koristimo sljedećim naputcima:

Odložiti ih pored spremnika od 1100 litara ili posuda 240/120/80 lit u koje se i inače odlaže komunalni (kućni) otpad. Osim toga, poželjno je to uraditi, odnosno odložiti ih u ranim jutarnjim i prijepodnevnim satima, a to sve kako bi se izbjeglo moguće nastajanje štete paljenjem ili drugim oblicima uništavanja istih što se lanjskih zima događalo uglavnom u noćnim satima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...