Poraz vrijedan kao najveća pobjeda!

Trinaesto kolo A1 ženske košarkaške lige donijelo je i jedno iznenađenje. Bar kad je riječ o Zadru. Znala je trenerica Zadra da u Zagreb ne ide po pobjedu, ali vjerojatno nije očekivala i minimalnih 77:63.
Utakmica je krenula u dobrom tonu, Zadranke su odlučno i hrabro zaigrale partiju protiv ponajboljih igračica Hrvatske.

Petorka Štrmelj, Marin, Erslan A., Erslan M. i Nikpalj odavale su povjerenje. S druge strane Ivanković, Dabović, Ivezić, Babkina i Semren kao da su iznenađene igrom Zadra. Ljuti trener Ivanković vadi cijelu petorku i stavlja drugu petorku. Zadar cijelo vrijeme igra egal i prva četvrtina završava vodstvom Zadra 22:20.  Zadnji napad pred poluvrijeme je na Zadrankama, a Novi Zagreb vodi s minimalnih 35:34. Tricu puca Sikirić, a Zadranke na poluvrijeme odlaze s 34:35. Prvi koš u nastavku pogađa Štrmelj za prednost 34:37.

Žestoka igra se nastavlja, kod Zadranki ne nedostaje borbenosti. Treća četvrtina završava s minimalnom prednošću Novog Zagreba od 60:53. Zadranke, iako sa svega sedam igračica, nastavljaju sa srčanom borbom. Šuter Zadra, Ina Marin radi tri greške u nizu (šut za dva 0/5, za tri 4/17). Ipak, Zadranke ne dozvoljavaju vrtoglavu prednost Novom Zagrebu. Na tri minute do kraja Mazija vadi petorku Zadra i ostavlja mlađe igračice s Lucijom Štrmelj na terenu. Tek nakon minute i pol igre i trener Ivanković vadi petorku i stavlja mlađe igračice. Konačni rezultat susreta je 77:63, a Zadranke su još jednom pružile izvrsnu igru. Ovog puta se i trener Ivanković može posramiti igre igračica od kojih neke brane boje Hrvatske na velikim natjecanjima.

Mazijine uzdanice sutra igraju prvo kolo Kupa Ružice Meglaj protiv domaćina Virja s početkom u 16:00 sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...