Pozivni natječaj za županijska priznanja

Zadarska županija objavila je pozivni natječaj za dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja, a koja će se uručiti na svečanoj sjednici Županijske skupštine u povodu Dana županije, 16. travnja. 2014. godine. Nagrade Zadarske županije za životno djelo mogu se dodijeliti samo pojedincu, za cjelovito djelo koje je ostvario tijekom svog radnog vijeka i koje u određenom području društvenog života i rada predstavlja izuzetan i osobito vrijedan doprinos razvoju Zadarske županije ili njenih lokalnih samouprava.

Godišnja nagrada Zadarske županije uručuje se za postignuća ostvarena u prethoidnoj godini i može se dodijeliti pojedincu, trgovačkim društvima, ustanovama, vjerskim zajednicama, udrugama građana i drugim pravnim osobama.

Prijedlog za dodjelu javnih priznanja mogu isticati sve fizičke i pravne osobe u pisanom obliku s obrazloženjem i popratnom dokumentacijom, a sadržavaju: osobno ime, odnosno naziv pravne osobe, adresu, kontakt telefon i kratak životopis osobe za koju se prijedlog podnosi, detaljno obrazloženje prijedloga i dokumentaciju kojom se potvrđuju navodi iz prijedloga.

Javna priznanja dodijeljuju se za najveće zasluge u promicanju znanosti, gospodarstva, odgoja, obrazovanja, kulture, umjetnosti, športa, tjelesne kulture, zdravstvenog i humanitarnog rada, socijalne skrbi, prostornog uređenja, zaštite i unaprjeđenja okoliša, ljudskih prava kao i ostalih područja društvenog života. Rok za podnošenje prijedloga je najkasnije 5. ožujka 2014. godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...