Preko 50 ekipa iz 11 država na mastersu veterana

Naizgled daleko, a tako blizu, primiču se ožujak i III OTP Košarkaški masters veterana koji na prijelomnici zimskog doba u proljetno, u terminu 20.-23. 3. priređuje KK veterana Pet bunara. Pripreme za turnir ušle su u završnu fazu i već su odavno počele stizati prijave ekipa. Brojka u tekici najavljenih dolazaka preskočila je 50 što je samo po sebi fantastična znamenka, no lista nije zaključena budući da je posljednji dan za odaziv- srijeda 5. ožujka.

Prijavile su se momčadi i ženski sastavi iz 11 europskih država, a to su: Rusija, Latvija, Nizozemska, Slovenija, Izrael, Bosna i Hercegovina, Italija, Srbija, Njemačka, Crna Gora i Hrvatska. Na turnir u Donatov grad dolazi i Maccabi iz Tel Aviva.

Da, ekipa Maccabija iz Tel Aviva predvođena legendarnim Doronom Jamchyem dolazi na turnir što nam je izuzetna čast. Također, na turniru će nastupiti i reprezentacija svijeta koju će predvoditi američki i brazilski košarkaši. Imamo punu podršku i pomoć čelnih ljudi grada vezano za turnir, ali i ostale projekte u budućnosti vezano za veteransku košarku u Zadru, budući da je to i odlična turistička promidžba, kazao prvi čovkek Organizacijkog odbora, Tonči Jerak.

[pullquote align=”left”]Prijavile su se momčadi i ženski sastavi iz 11 europskih država, a to su: Rusija, Latvija, Nizozemska, Slovenija, Izrael, Bosna i Hercegovina, Italija, Srbija, Njemačka, Crna Gora i Hrvatska. Na turnir u Donatov grad dolazi i Maccabi iz Tel Aviva[/pullquote]Muškarci se inače nadmeću u kategorijama: 35+, 40+, 45+ i 50+, dok pripadnice nježnijeg spola igraju u kategorijama 30+ i 40+ u susretima sa 4×8 minuta po FIBA pravilima.

Domaćin utakmica je naravno sportska dvorana Krešimira Ćosića, a dvoboji se istovremeno igraju i na svih pet raspoloživih parketa Višnjika. Na istom mjestu će se 14.-19. travnja 2015. održati i Svjetska liga košarkaških veterana s najboljim kontinentalnim i planetarnim reprezentacijama pa se skorašnji klupski turnir može smatrati i kao izvrsna generalna proba.

Pri tome je neizmjerna podrška i potpora Tonćija Vanjaka koji je u upravi FIMBA-e (Svjetske košarkaške veteranske organizacije), no i predsjednik FIMBA-e Ruben Rodriguez Lamas i predsjednik FIMBA-e Europa Vincenc Butala nedavno su inspekcijski boravili u Zadru, obišli dvoranu i hotele, a primio ih je i gradonačelnik, Božidar Kalmeta.

Naša je želja da Zadar postane centar veteranske košarke, što uvjetima, košarkaškom poviješću i tradicijom zaslužuje, a pozivam sve muške i ženske veteranske ekipe iz zemlje i regije da se na turnir prijave putem službene web stranice: www.zadarmasters.com ili na e-mail: [email protected], rekao je također, Tonći Jerak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...